Verbreding of verdieping: kies de minor die bij je past

Op dinsdag 12 april vindt de minorenmarkt van de faculteit Geesteswetenschappen plaats. Dit is de perfecte gelegenheid om voor jezelf als student eens goed op een rijtje te zetten wat er op dat gebied allemaal te kiezen valt. Om het nog iets makkelijker te maken, hebben we een aantal coördinatoren gevraagd waarom je voor hun minor zou moeten kiezen.

Minor European Union Studies

"De EU is tegenwoordig enorm in het nieuws, en dat maakt het voor heel veel mensen interessant. Je bent er zelf ook echt een onderdeel van. In deze minor ga je vanuit verschillende oogpunten naar de EU kijken, zoals de geschiedenis, de instituties, hoe de Unie er vandaag de dag voor staat, en rechten en economie binnen de EU. Je gaat je ook verdiepen door het volgen van electives, die bijvoorbeeld gaan over kritiek op de EU, migratie, en human rights protection. Daarbij is de gehele minor ook nog eens Engelstalig."

Janneke Walstra – coördinator


Minor De oudheid voor iedereen

"Deze minor richt zich op de geschiedenis, cultuur en literatuur van de klassieke oudheid, waardoor je een heel breed spectrum aan vakken en overzichten krijgt. Een van de vakken is bijvoorbeeld receptie van de oudheid, een heel leuk vak waarbij je meer theorie krijgt over het gebruik van klassieke verhalen in opera’s en films, die je zelf ook gaat kijken. Een ander vak waar studenten heel positief over zijn gaat over wereldmythen. Je kijkt niet alleen naar de klassieke oudheid, maar bijvoorbeeld ook Scandinavische en Midden-Oosterse mythen. Daarnaast is er nog een talige kant als je examen hebt gedaan in Grieks of Latijn, waarbij je aan kunt sluiten bij studenten Griekse en Latijnse taal en cultuur, en je taalverwerving leert. In het tweede semester ga je dan aan de slag met bijvoorbeeld een dialoog van Plato of rede van Cicero."

Joëlle Koning – coördinator

Minor Culture and Society in Morocco

In september 2016 gaat aan het Nederlands Instituut Marokko (NIMAR) een gloednieuwe Engelstalige minor van start – in Rabat, de hoofdstad van Marokko. Je kunt je hiervoor opgeven als student Geesteswetenschappen of Sociale Wetenschappen van elke Nederlandse universiteit. In drie maanden word je opgeleid tot kenner van modern Marokko. Je krijgt les van verschillende Marokkaanse en andere buitenlandse academici over o.a. Marokkaanse geschiedenis, samenleving en politiek. Naast colleges zullen er vele excursies plaatsvinden binnen de stad en ga je vijf dagen op veldwerktrip naar het Marokkaanse platteland. Meer informatie vind je in het nieuwsbericht over de minor.

Aanmelding

Het kan per minor verschillen wat de inschrijftermijn is. Houd deze data dus goed in de gaten bij de minors die je interessant vindt. Een overzicht van welke minors bij Geesteswetenschappen worden aangeboden vind je op de pagina Minors per faculteit. Meer informatie over plaats en tijd vind je in het agendabericht.

Laatst Gewijzigd: 08-04-2016