De bibliotheek van het Papyrologisch Instituut

De bibliotheek van het Papyrologisch Instituut is de meest volledige faciliteit op het gebied van de Papyrologie in Nederland.

Locatie

De bibliotheek van het Papyrologisch Instituut bevindt zich in open opstelling op de studiezaal van de Universiteitsbibliotheek, bij Ingang 6. De boeken zijn doorlopend beschikbaar tijdens de openingsuren van de UB.  De papyrologische boeken zijn allemaal vindbaar via de catalogus van de UB. De papyrusedities en corpora staan als voorheen in alfabetische volgorde van hun gebruikelijke afkorting op de plank (zie online Checklist of Editions of Greek, Latin, Demotic, and Coptic Papyri, Ostraca and Tablets). De nieuwe codes beginnen met PAPY.

Collectie

De bibliotheek van het Papyrologisch Instituut is de meest volledige faciliteit op het gebied van de papyrologie in Nederland en wellicht ook in de Benelux. Ze bevat een complete collectie tekstuitgaven van Griekse en Demotische teksten, de belangrijkste papyrologische tijdschriften en een complete set hand- en woordenboeken. Daarnaast bevinden zich in de bibliotheek de belangrijkste monografieën op het gebied van de Papyrologie.   


Overdrukken en foto's

Hiernaast beschikt het Instituut over een bijzondere collectie overdrukken van artikelen met specifiek papyrologische inhoud die zijn verschenen in niet-papyrologische publicaties (feestbundels e.d.). Er is een kaartcatalogus beschikbaar. Deze collectie wordt geleidelijk aan gedigitaliseerd.
Ook beschikt het Instituut over een foto-archief met zwartwitfoto’s en microfiches van vele gepubliceerde en ongepubliceerde papyri. Voor raadpleging hiervan gelieve u contact op te nemen met een van de medewerkers van het Papyrologisch Instituut.

Digitaal

Veel informatie over het vakgebied Papyrologie is inmiddels digitaal beschikbaar, zie hiervoor onze pagina met links.   
Een groot deel van de publicaties van de Leidse papyrologen K.A. Worp en F.A.J. Hoogendijk is online raadpleegbaar via het Open Access systeem van de Leidse Universiteitsbibliotheek.

Laatst Gewijzigd: 07-01-2015