International Grants and Fellowships (Europe)

Neem contact op met de instituutsmanager als u van plan bent een onderzoeksaanvraag te schrijven. Deze kan u informatie geven over de te volgen procedure en in acht te nemen deadlines.

Neem contact op met de instituutsmanager via MAILTO als u van plan bent een onderzoeksaanvraag te schrijven. Deze kan u informatie geven over de te volgen procedure en in acht te nemen deadlines.

Horizon 2020

Horizon 2020 is het programma van de Europese Commissie om Europees onderzoek en innovatie te stimuleren. Horizon 2020 loopt sinds 1 januari 2014 en is de opvolger van het Zevende Kaderprogramma (KP7). Horizon 2020 krijgt een totaalbudget van ongeveer €80 miljard voor de periode 2014-2020. 
U kunt zoeken naar fondsen op het participants portal. Voor hulp bij het vinden van een ‘call’ is er de H2020 online manual.

NWO

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek is een van de belangrijkste wetenschapsfinanciers in Nederland. NWO investeert jaarlijks ruim 650 miljoen in nieuwsgierigheidsgedreven onderzoek en onderzoek rond maatschappelijke uitdagingen. NWO financiert meer dan 5.600 onderzoeksprojecten aan universiteiten en kennisinstellingen. Wetenschappers en onderzoeksinstellingen kunnen een aanvraag voor financiering van onderzoeksprojecten, grote apparatuur en databases indienen zodra NWO een oproep om onderzoeksvoorstellen in te dienen (call for proposals) publiceert. De aanvragen die bij NWO binnenkomen, worden door onafhankelijke experts beoordeeld. Een overzicht van de vele subsidiemogelijkheden staat op de site van NWO.

European Research Council (ERC)

Het belangrijkste doel van de European Research Council (ERC) is het bevorderen van hoogwaardig onderzoek in Europa.
Er zijn drie belangrijke ERC-subsidieprogramma’s:
• ERC Starting Grants heeft tot doel het ondersteunen van up-and-coming onderzoeksleiders die hun eigen onderzoeksteam willen gaan samenstellen en onafhankelijk onderzoek willen doen in Europa.
• ERC Consolidator Grants zijn bestemd voor de ondersteuning van onderzoekers die bezig zijn hun onderzoeksteam of –programma te bestendigen.
• ERC Advanced Grants richt zich op gevestigde, onafhankelijke onderzoekers.
Meer informatie vind je op de website. LURIS is het knowledge exchange office van de Universiteit Leiden en verzorgt ondersteuning bij subsidieaanvragen bijvoorbeeld bij de Europese Unie/ERC. Voor LUCAS is Stefan de Jong het aanspreekpunt bij LURIS. 


Laatst Gewijzigd: 22-11-2016