Beroepsmogelijkheden

Rijkstrainee bij het Ministerie van Defensie

Jesper van den Berg is na zijn master Midden-Oostenstudies sinds 1 september 2014 aan de slag als rijkstrainee bij het Ministerie van Defensie. Jesper voelt zich hier als een vis in het water, dit komt deels door zijn studieachtergrond waarin hij veel kennis opdeed over conflicten en zijn stage tijdens zijn master bij het Ministerie van Buitenlandse zaken. “Mijn eerste opdracht bestaat uit het in kaart brengen van de geldstromen van Defensie voor veteranen. Ik kijk bijvoorbeeld welke gevolgen er zijn voor de veteranenzorg door zorgwetswijzigingen. Veteranen hebben zich over de hele wereld ingezet voor vrede en veiligheid. Ik ben er trots op hoe Defensie er nu voor hen is.”


Assistentmanager bij de Mesdag Collectie van het Van Gogh Museum

Als assistentmanager bij de Haagse Mesdag Collectie van  het Van Gogh Museum en is Marieke van der Kuijl al weer drie jaar medeverantwoordelijk voor de dagelijkse bedrijfsvoering in het museum. Vanaf het moment dat ze haar masters Egyptologie en Literatuurwetenschappen had afgerond, is ze werkzaam in de Nederlandse museumwereld. “Door de activiteiten die ik naast mijn studie ondernam, had ik al een goed netwerk binnen de culturele wereld. Dat kwam later zeer van pas bij de sollicitatie naar mijn huidige functie.”


Headhunter in Japan

Zowel tijdens zijn bachelor als tijdens zijn master Japanese Studies bracht Jeroen Strijbosch veel tijd door in Japan. “Via mijn netwerk kwam ik terecht bij mijn huidige baan. Ik ben een “koppensneller”; een headhunter bij The Ingenium Group in Tokio, Japan.


Werken bij een uitgeverij maakt mij een duizendpoot

Op dit moment werkt Susan Derksen als productiebegeleider en verkoopmedewerker bij Uitgeverij Rainbow in Amsterdam. “Een logische baan na mijn stage daar, mijn masteropleiding Book & Digital Media Studies en eerste baan bij uitgeverijconcern WPG. Bij Rainbow draait het met name om het opnieuw uitgeven van succesvolle boeken.”


Een bevlogen museumdirecteur: studente Anne Kremers

Anne Kremers (1989) moet haar scriptie bij Kunstgeschiedenis nog afmaken, maar is nu al directeur van een museum. Na een stage bij Museum Villa Mondriaan nam ze daar het stokje over van de oudste museumdirecteur van Nederland, waardoor zij in september 2013 de jongste museumdirecteur van Nederland werd.


“Een PhD bleek een logisch vervolg op mijn Master Dutch Studies”

Toen Sun Yuan in 2010 haar masterstudie Dutch Studies afgerond had, wilde ze het liefste werk vinden dat direct gerelateerd was aan de Nederlandse taal en cultuur. Na een speurtocht op de Chinese markt, haar land van herkomst, en een gesprek met haar scriptiebegeleider bleek een PhD voor Sun Yuan de beste optie.


Aan het werk als freelancer

Britta Wielaard werd per toeval zelfstandig ondernemer. Tijdens haar studie vertaalde ze wat teksten voor het bedrijf van haar vader. Hij moedigde Britta ook aan om zich in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Na haar studie deed ze via LinkedIn een oproep, zo kreeg ze steeds meer nieuwe vertaal- redactieklussen.


Fondsenwerver in de culturele sector

Bo Peters ontving in de zomer van 2012 haar bul voor Kunstgeschiedenis, tegelijkertijd vond zij een werkervaringsplek bij De Nieuwe Kerk in Amsterdam. "De projectleider van de Nieuwe Kerk introduceerde me bij het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest (NedPhO|NKO). Toen de functie van fondsenwerver daar vrijkwam, werd ik aangenomen." 


Carrière in (vastgoed) consultancy

Geschiedenisstudent Mark von Weiler kreeg via zijn netwerk een aanbod om stage te lopen. Dit leverde hem precies de carrière op die hij wilde! Ook voor jou is zoiets weggelegd: lees het stuk en volg de tips op van de loopbaanadviseur.


Alumna Italiaans secretaris van koningin Máxima

Alumna Gabriella Sancisi (1973) wordt per 1 maart benoemd tot particulier secretaris van Hare Majesteit Koningin Máxima. Ze studeerde Italiaanse Taal- en Letterkunde in Leiden en Bologna en deed daarnaast ook Nederlands Recht in Leiden. Ze studeerde af in 1997.