Actueel

4 November: Film screening 'The World of Us' with talk by filmmaker

The Department of Korean Studies is proud to present a free screening event for The World of Us (2016) and a public discussion with the filmmaker, Yoon Ga-eun. Using close-ups, hand-held camera techniques, and child actors’ natural performances, The World of Us vividly captures the complex and delicate world of children and invites all demographics of viewers to intimately approach the children’s emotional core.


MASTERCLASS Online Radio Producer 3FM/BNN-VARA

Is werken bij de landelijke radio jouw grote droom? Ben jij een crossmediale duizendpoot? En ben jij op zoek naar de ultieme stage per januari/februari? Geef je dan nu op voor deze Radio Masterclass bij BNN-VARA en wie weet word jij de nieuwe stagiair bij o.a. de radioshow van Frank van der Lende !


4 november Masterdag: meld je nu aan!

Heb jij je master al gekozen? Kom 4 november naar de Masterdag en ontdek wat Universiteit Leiden je te bieden heeft. Bezoek de opleidingen van jouw keuze en kom ook langs bij het Arbeidsmarktcafé waar je meer hoort over jouw vooruitzicht op werk.


Nomineer jouw docent voor de Leidse Onderwijsprijs!

Geeft jouw docent het beste onderwijs en maakt hij/zij daarnaast gebruik van innovatief en interactief onderwijs? Nomineer hem / haar dan voor de Leidse Onderwijsprijs van 2017! Niet alleen geeft deze prijs toegang tot de Teachers’ Academy, ook gaat de winnaar naar huis met een beurs van 25.000 euro.


Bezoek het Study Abroad Festival!

Ben jij avontuurlijk aangelegd? Sta je open voor nieuwe culturen? Zin in een ervaring die impact heeft op de rest van je leven én je loopbaan? Kom dan naar het Study Abroad Festival op vrijdag 14 oktober en start jouw buitenlandavontuur!


Stagevoorlichting

“Door mijn stage valt mijn CV op” Een stage is een belangrijk pluspunt op je CV. Hoe vind je een stage en wat komt er praktisch bij kijken? Waar moet je op letten? Wil je een stage in Nederland of ga je liever naar het buitenland?


Recht en Literatuur Leiden van start!

Recht en Literatuur Leiden (RLL) wil gedurende elk collegejaar jaar lezingen organiseren over bekende en minder bekende literaire werken. In de lezingen worden deze kunstwerken op filosofische wijze in verband gesteld met de theorie en de praktijk van het recht.


Nominaties Onderwijsprijs bekend

Jaarlijks ontvangt een uitblinkende docent de Facultaire Onderwijsprijs van de Commissie Onderwijs. Tijdens de opening van het academisch jaar op 7 september wordt de prijs uitgereikt. Studenten hebben dit jaar acht kandidaten voorgedragen - dit zijn ze!


DR. P.A. Tiele-Stichting scriptieprijs 2016

In 2016 schrijft de Dr. P.A. Tiele-Stichting weer een prijs uit voor de beste scriptie op het gebied van de boekwetenschap. De Tiele-Stichting wil de wetenschap van het boek in al haar aspecten bevorderen. Zij doet dit onder andere door middel van het instellen van leerstoelen, het (doen) uitvoeren wetenschappelijk onderzoek, het (doen) uitgeven wetenschappelijke publicaties, het organiseren van symposia en lezingen en sinds 2007 door het bekronen van opmerkelijke scripties.


Nieuwe interuniversitaire master over migratie

De Erasmus Universiteit Rotterdam, Universiteit Leiden en de TU Delft hebben het initiatief genomen voor een nieuwe master Governance of Migration and Diversity. Deze interuniversitaire master, die per september 2016 start, richt zich op de vraag hoe beleid, politiek en organisaties omgaan met migratie en diversiteit.


MNL viert 250-jarig bestaan met tentoonstelling UB

De Maatschappij der Nederlandse Letterkunde bestaat 250 jaar. Om dit te vieren vond op 20 mei al een feestelijke bijeenkomst plaats in het bijzijn van Z.M. Koning Willem-Alexander. Daarnaast is van 9 juni t/m 20 september in de Universiteitsbibliotheek een tentoonstelling over de Maatschappij te bezoeken.


Kom naar het open spreekuur van het Schrijfcentrum

De sprint naar het einde van het collegejaar is begonnen. Voor sommige vakken moet je misschien nog een werkstuk of essay schrijven. Heb je vragen over het schrijven? Kom dan langs bij het open spreekuur van het Schrijfcentrum ! Het Schrijfcentrum is voor korte vragen geopend op maandag en donderdag van 10:30 tot 12:00. Je kunt dan zonder afspraak langskomen.


Laura van Gelder ontvangt Jan Brouwer Scriptieprijs

Voor haar masterscriptie 'Performing Rootedness in a Landscape of War' ontving Laura van Gelder, alumna Comparative Literature and LIterary Theory, de Jan Brouwer Scriptieprijs. Deze prijs wordt jaarlijks uitgekeerd door de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen.