Nieuws en agenda

Tentoonstelling Tussen Kunst en Kiek

De 19e-eeuwse fotograaf Israël Kiek vereeuwigde vele Leidse studenten. Een expositie in de Oude UB (8 oktober tot half december) is gewijd aan zijn werk. Heeft u antieke foto’s? Neem ze mee op de Fotokijkdag. Misschien is het een echt kiekje!


Jip en Janneke en Jiahui Jiang

Jiahui Jiang (her)vertaalt Nederlandse kinderboeken als Jip en Janneke - Yiyi en Yaya - in het Chinees. Ze doceert Nederlands aan de Communication University of China in Beijing en studeerde Dutch Studies in Leiden.


Voorlichting 'Eerst De Klas' en 'het OnderwijsTraineeship'

Heb je wel eens gedacht aan een baan voor de klas maar weet je niet waar je moet beginnen? Of heb je geen zin om nog langer te studeren zonder dat je salaris ontvangt? Tijdens deze informatiebijeenkomst krijg je uitleg over twee traineeships die een goed startpunt kunnen zijn als je op één van bovenstaande vragen ‘ja’ hebt geantwoord: Eerst De Klas en het OnderwijsTraineeship . Jouw bijdrage aan de toekomst van de volgende generaties start op 4 maart 2015.


‘Alumni zijn Nederlands beste ambassadeurs’

Nederlandse en buitenlandse alumni zijn de smeerolie  in de relatie tussen Azië en Nederland. Dat was een van de conclusies van de regiodag van de Nederlandse ambassadeurs in Azië en Oceanië. Ze kwamen op 30 januari bijeen in het Leidse Academiegebouw.


Video: alumnus Richard de Boer vertelt over zijn nieuwe thuis Nagasaki

Universiteit Leiden alumnus Richard de Boer woont en werkt in Japan. Tijdens zijn studie Japanstudies ging hij voor een uitwisselingsprogramma naar de stad waarvan hij toen nog niet wist dat het later zijn thuis zou worden: Nagasaki. In iFly Magazine van KLM vertelt Richard hoe hij in die stad zijn vrouw ontmoette en over de interessante geschiedenis van de plaats.  


Blijf betrokken via sociale media

De Universiteit Leiden onderhoudt via verschillende sociale media contact met haar alumni. Zo blijf je als alumnus eenvoudig op de hoogte van nieuws, ontwikkelingen en aankomende activiteiten voor alumni van de Universiteit Leiden. Maar de universiteit volgen via sociale media brengt ook andere voordelen met zich mee.


'In Leiden leerde ik niet zo'n brave student te zijn'

Kunsthistorica Willemijn van Drunen had een vaste baan bij de Kunsthal, maar sprong in het diepe en begon voor zichzelf.  Met spannende klussen als de heropening van het Mauritshuis en het Rijksmuseum. Welke keuzes maakte ze en wat heeft ze aan haar studie in Leiden?


Leidse Praatjes presenteert: Daten naar de top!

Op maandag 1 december vindt er weer een nieuwe editie van Leidse Praatjes plaats. In tegenstelling tot de voorgaande evenementen, gooien we het tijdens deze avond over een hele andere boeg. De avond zal plaatsvinden bij Vooraf & Toe, Botermarkt 9 Leiden en staat ditmaal in het teken van speeddaten!


Alumna Italiaans secretaris van koningin Máxima

Alumna Gabriella Sancisi (1973) wordt per 1 maart benoemd tot particulier secretaris van Hare Majesteit Koningin Máxima. Ze studeerde Italiaanse Taal- en Letterkunde in Leiden en Bologna en deed daarnaast ook Nederlands Recht in Leiden. Ze studeerde af in 1997.


Sluit je aan bij nieuwe sollicitatiegroep: ‘Work2gether’

Geïrriteerd, omdat ze bij die leuke startersbaan twee jaar werkervaring vragen? Minder gemotiveerd, omdat je na al die brieven nog niet op gesprek bent uitgenodigd? Of onzeker of je nog wel werk in jouw richting vindt? Blijf er niet meezitten, maar sluit je aan bij ‘work2gether’. Het nieuwe netwerk van de loopbaanservice, waarin net afgestudeerden samen toewerken naar betaald werk.


Diesviering voor alumni | 8 februari

Op zaterdag 8 februari vindt de diesviering voor alumni plaats, georganiseerd door het Leids Universiteits Fonds (LUF). Het belooft weer een inspirerende dag te worden met uiteenlopende lezingen van prominente wetenschappers.


Alumni Nieuwsbrief

Om als alumnus op de hoogte te blijven kunt u zich aanmelden voor de alumni nieuwsbrief van de Universiteit Leiden.