Chinees voor alumni 1

Dit is een opfriscursus voor alumni van de opleiding Chinees (TCC/CS; “Sinologie”) van de Universiteit Leiden, die na hun afstuderen niet of weinig met hun Chinees doen/gedaan hebben en hun kennis op dat gebied graag op een rustige en leuke manier willen bijspijkeren.  Deze cursus is een gezamenlijke inspanning van het Confucius Instituut en het Academische Talen Centrum van Universiteit Leiden.

Praktische gegevens

aantal lessen: 12
voorbereiding: ca. 2 uur per les + voorbereiding eindtoets
instructietaal: Nederlands/Engels/Chinees
maximum aantal deelnemers: 18
studiebelasting: De studielast van deze cursus bedraagt 56 uur. Op verzoek kan een Verklaring studielast worden uitgereikt. De student dient zelf te informeren bij zijn/haar opleiding of deelname kan worden omgezet in studiepunten.
start cursussen: de cursus start in september, zie ook Actuele cursussen op deze pagina

Prijzen

Actuele cursussen en inschrijven

Door op onderstaande link te klikken kunt u het cursusprogramma inzien en kunt u zich inschrijven. Inschrijven kan tot een week voor de start van de cursus. U kunt betalen met creditcard (MasterCard of Visa) of via iDeal.     

                                     cursusprogramma - lestijden - inschrijven
 
Vakantie 2014-2015

3 oktober, 20 t/m 26 oktober, 23 februari t/m 1 maart, 3 t/m 6 april, 27 april, 4 t/m 10 mei, 14 en 15 mei, 25 mei .

Wanneer er onverhoopt lessen gedurende de cursus uitvallen, zullen deze aan het einde van de reeks worden ingehaald. Houdt u er rekening mee dat in dit geval de cursus een week later eindigt.

Doelgroepen en toelatingseisen

De cursus is voornamelijk bedoeld voor alumni van de opleiding Chinees van de Universiteit Leiden. Afgestudeerden van een Sinologie-opleiding van andere universiteiten zijn ook welkom. Voor mensen die op andere manier kennis hebben gemaakt met de Chinese taal is er een toelatingseis.
Voor mensen die op andere manier kennis hebben gemaakt met de Chinese taal en cultuur is de toelatingseis HSK (nieuwe stijl) niveau 3

Lesmateriaal

Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van materiaal dat de docenten zelf hebben samengesteld, op basis van de hedendaagse, multi-media-praktijk, en inspelend op de actualiteit. In elke les staat een actueel topic centraal. Naast leesteksten wordt gebruik gemaakt van audio, video, internet, sociale media, etc. Je kennis over de Chinese taal zal op een totaal nieuwe manier opgefrist worden!  Zie het basismateriaal van les 3 en les 6: geïnteresseerden kunnen aan de hand hiervan een idee krijgen van de niveau en de aard van deze cursus.

Niveau

Aan het einde van de cursus zullen de cursisten het HSK 4 halen, gekoppeld aan ERK B2/C1 niveau.

Cursusbeschrijving

De cursus bestaat uit 12 bijeenkomsten van 1 uur en 45 min., eens per twee weken. In de tussenweek zullen er interactieve opdrachten worden gemaakt. In elke les komt de vier vaardigheden (luisteren, spreken, lezen en schrijven) aan bod.

Na afronding van de cursus kan men de vier vaardigheden, namelijk het luisteren, spreken, lezen en schrijven van het Chinees terugbrengen naar “gevorderden” niveau, met een actief vocabulaire van ongeveer 1500-2000.
De cursus wordt afgesloten met een eindtoets.

Laatst Gewijzigd: 07-05-2015