Vertalingen en tekstcorrecties

De vertaalafdeling van het Academisch Talencentrum heeft ruime ervaring met vertaalwerk van het Nederlands naar het Engels en van het Engels naar het Nederlands. Onze werkwijze kenmerkt zich door professionaliteit, kwaliteit en betrouwbaarheid.
Voor organisatie-eenheden binnen de Universiteit Leiden die regelmatig gebruikmaken van de vertaaldiensten van het ATC, bieden wij aantrekkelijke kortingen met het abonnement taaldiensten van het ATC. Dit abonnement biedt tevens onbeperkt gebruik van de ATC-taalvraagbaak voor korte vragen over vertaalkwesties. 


Vertalingen

Voor uw schriftelijke vertaalwerk bent u verzekerd van een snelle en vakkundige afhandeling van uw opdracht. Wij vertalen onder meer algemene en academische teksten, correspondentie, projectdocumentatie en training manuals.

Tekstcorrecties

Wanneer u zelf een tekst naar het Nederlands en Engels vertaald hebt, kunt u deze door ons laten corrigeren. Tekstcorrecties worden uitgevoerd door native speakers, waarbij vanzelfsprekend rekening wordt gehouden met de door u beoogde stijl en doelgroep.

Taalvraagbaak Engels

Houders van een abonnement op diensten van het ATC kunnen gratis gebruik maken van de Taalvraagbaak Engels. Het abonnement is bestemd voor organisatie-eenheden binnen de Universiteit Leiden. Voor meer informatie: Taalvraagbaak.

Tarieven

De tarieven voor de vertaaldiensten zijn o.a. afhankelijk van de bron- en doeltaal, de aard van de tekst, de omvang en de gewenste levertijd van een vertaling. Het basistarief voor vertalingen is €0,20 per woord. Voor editing geldt een uurtarief van €65,- per uur.

Informatie

Wenst u meer informatie te ontvangen dan kunt u een mail sturen aan: translationservices@hum.leidenuniv.nl

Laatst Gewijzigd: 02-08-2016