Taalcursussen met open inschrijving

Talencentrum

Het Academisch Talencentrum organiseert taalcursussen voor bedrijven, overheidsinstellingen, particulieren, studenten en medewerkers van de Universtiteit Leiden.
U kunt zich aanmelden voor een groepscursus met open inschrijving of een Taaltraining op Maat laten samenstellen.


Groepscursussen met open inschrijving

Er worden algemene en zakelijke taalcursussen aangeboden in de volgende talen :

                         
Algemene taalcursussen
De algemene taalcursussen zijn vooral gericht op het aanleren van de communicatieve vaardigheden spreken, luisteren, schrijven en lezen. Uiteraard is er ook aandacht voor grammatica en opbouw van de woordenschat.

Zakelijke taalcursussen
In de zakelijke cursussen wordt er vooral aandacht besteed aan communicatieve vaardigheden in verschillende werksituaties, zoals reizen, ontvangen van gasten, vergaderingen, presentaties en onderhandelingen. Voorts zullen culturele aspecten uit het dagelijks en zakelijk leven aan de orde komen.

Voorwaarden Inschrijven en Annuleren voor cursussen met open inschrijving
 

Taaltraining op Maat

Bij het Academisch Talencentrum bestaat de mogelijkheid om voor praktisch elke taal een Taaltraining op Maat te volgen. De duur en inhoud van de cursus worden op basis van een intakeformulier en/of intakegesprek geheel afgestemd op uw wensen. De cursussen kunnen individueel worden aangevraagd of in groepsverband. Indien gewenst kan een cursus in-company plaatsvinden. 
Meer informatie: Taaltraining op Maat.

Zelfstudie

Het Academisch Talencentrum biedt de mogelijkheid voor zelfstudie-onderwijs. Er staan 8 computers in het lokaal tegenover de balie van het Talencentrum, locatie Cleveringaplaats. Met de speciale talenrecorder-software is het mogelijk om gecombineerd te luisteren en in te spreken. Het oefenmateriaal wordt aangeboden via de mediatheek van het Talencentrum. Op de mediatheek staan duizenden oefeningen in diverse talen.

Laatst Gewijzigd: 30-09-2013