Engels 5 intensief

Praktische informatie

startmomenten augustus
aantal lessen 15
lestijden zie rooster & inschrijven
prijs € 410,-(aspirant) studenten en medewerkers Universiteit Leiden
€ 560,- anderen
startniveau B2
doelniveau C1
instructietaal  Engels
tijdig inschrijven U wordt aangeraden zich tijdig in te schrijven. Een week voor de start van de cursus wordt op basis van het aantal inschrijvingen besloten of een cursus door kan gaan.
ROOSTER & INSCHRIJVEN

Cursusbeschrijving

Dit is een intensieve zomercursus voor halfgevorderden en gevorderden die hun Engelse communicatieve vaardigheden en hun beheersing van de taal in het algemeen op dit niveau willen verbeteren vanwege werk, studie, of gewoon om beter en zelfverzekerder met anderen in het Engels te kunnen converseren.
Men leert ca. 750 woorden door middel van zelfstudie en een groot aantal tijdens de les. De grammaticaonderdelen worden thuis bestudeerd en tijdens de les besproken.
Dit is een grotendeels praktische, in plaats van een theoretische, taalcursus, en de ideeën, meningen en kennis van de cursist spelen een belangrijke rol. U zult daarom vaak met een medecursist of in kleine groepen uw beheersing van de taal oefenen, en er is een grote mate van interactie tussen docent en cursist in klassikale discussies en andere spreekvaardigheidsopdrachten. De Engelse (BBC) uitspraak wordt zowel individueel als klassikaal geoefend met behulp van de talenpracticumapparatuur. Het cursusmateriaal maakt het vergroten van uw kennis en het verbeteren van uw vaardigheden tot een plezierige bezigheid door de tot nadenken stemmende teksten, interessante praktijkoefeningen, zoals interviews afnemen, rollenspellen, groepsdiscussies, en kijk/luisteroefeningen aan de hand van videofragmenten van films en recente televisieprogramma’s. U zult zich verdiepen in een aantal aspecten van het leven in Engeland en oefeningen maken die op recente krantenartikelen gebaseerd zijn. Tijdens de lessen wordt uitsluitend Engels gesproken.
Er wordt van u verwacht dat u dagelijks een aantal grammatica/vocabulaire hoofdstukken bestudeert. Aan het eind van de cursus heeft u uw communicatieve vaardigheden en uw algemene beheersing van de Engelse taal op dit niveau verbeterd.
In deze cursus wordt specifiek aandacht besteed aan:
- het schrijven van essays (beschrijvend en betogend)
- creative writing: iedere week maakt iedere subgroep een werkstuk en presenteert dat aan het eind van iedere week
- formal presentation (alleen of samen met iemand anders)
- het lezen van phonetic transcriptions
Ook wordt er een uitspraaktest afgenomen.

Ter afsluiting van de cursus vindt een schriftelijke toetsing plaats. Indien men 80% van de lessen aanwezig is geweest en de eindtoets succesvol heeft afgelegd, ontvangt men een certificaat.

Cursusmateriaal

Titel Life Advanced with DVD
Auteur(s) Paul Dummet and Heinle
Uitgeverij Cengage Learning Inc.
ISBN   9781133315735
Verkrijgbaar bij 
Boekhandel Van Stockum
     
Titel Oxford Business English Business Grammar and Practice
Auteur(s) Michael Duckworth
Uitgeverij
ISBN 9780194570794
Verkrijgbaar bij Boekhandel Van Stockum
 
Het cursusmateriaal is niet bij de cursusprijs inbegrepen. Cursisten dienen het materiaal zelf bij de boekhandel aan te schaffen.

Doelgroepen en toelatingseisen

De cursus is bedoeld voor hoger opgeleide volwassenen, zowel studenten en medewerkers van de universiteit Leiden als belangstellenden die geen relatie met de Universiteit Leiden hebben.

Voor deze cursus is kennis van de taal vereist. Cursisten die aan het Academisch Talencentrum het certificaat van de voorgaande cursus behaald hebben, kunnen zich zonder meer inschrijven. Anderen worden nadrukkelijk geadviseerd de instaptoets af te leggen om te bepalen welke cursus aansluit op uw niveau. Dit kan gemakkelijk thuis via de online niveaubepalingstoets. Bij twijfel over het juiste niveau kunt u contact met ons opnemen: 071-5272332 / talencentrum@hum.leidenuniv.nl.

Eventueel kunt u van maandag tot vrijdag tussen 9.00 en 15:30 uur terecht bij de receptie van het Academisch Talencentrum om de instaptoets te maken. Een afspraak maken is niet nodig.

Overige informatie

  • Het maximaal aantal deelnemers voor deze cursus is 18.
  • De studielast van deze cursus bedraagt 84 uur. Op verzoek kan een Verklaring studielast worden uitgereikt. De student dient zelf te informeren bij zijn/haar opleiding of deelname kan worden omgezet in studiepunten.
  • Vakantieperiodes staan vermeld op de jaarplanning van het Academisch Talencentrum.
  • Wanneer er onverhoopt lessen gedurende de cursus uitvallen, zullen deze aan het einde van de reeks worden ingehaald. Houdt u er rekening mee dat in dit geval de cursus een week later eindigt.
  • Het niveau van de cursus wordt aangeduid in termen van het Common European Framework of Reference for Languages.
  • Toelichting tariefgroepen
  • Voorwaarden inschrijving en betaling
  • Veel gestelde vragen

Laatst Gewijzigd: 25-10-2017