Schrijfhulp nodig? Kom naar het Schrijfcentrum!

Heb je behoefte om een academische schrijfopdracht (eindwerkstuk, paper of anderszins) te bespreken met een tutor? Doe dan een beroep op het Schrijfcentrum. Wij bieden de gratis mogelijkheid om te sparren over een tekst, zodat je tot nieuwe inzichten komt en leert hoe je een tekst kan verbeteren.

Het Schrijfcentrum is er voor alle studenten van de Faculteit der Geesteswetenschappen die hun academische schrijfvaardigheid willen verbeteren. Het Schrijfcentrum is onderdeel van het facultaire Expertisecentrum Academische Vaardigheden

Het maken van een afspraak kan eenvoudig via dit formulier.

Persoonlijk gesprek

Bij het Schrijfcentrum bieden we individuele begeleiding. Samen met een schrijftutor ga je kijken hoe je schrijfopdracht anders of beter kan. Daarbij bepaal jij zelf waar het gesprek over gaat en welke onderwerpen je wilt behandelen. De gesprekken zijn geheel vertrouwelijk.

Een gesprek bij het Schrijfcentrum duurt ongeveer 45 minuten. Je kunt eenmalig langskomen, maar er kunnen ook meerdere vervolgafspraken worden gemaakt voor eenzelfde schrijfopdracht.


Inloopspreekuur

Elke donderdag van 10.30 tot 12.00 uur is er een inloopspreekuur bij het Schrijfcentrum. Bij dit spreekuur kan je zonder afspraak even langslopen en allerlei vragen stellen. Kom dus gerust even langs bij het Schrijfcentrum (P.N. van Eyckhof 4, kamer 001a).  

Wat doen wij voor je?

De schrijftutoren zijn geselecteerde (Res)MA-studenten, die een speciale training hebben gevolgd, gericht op onder andere de analyse van schrijf- en tekstproblemen en het geven van feedback. Zij kunnen je onder andere ondersteunen met:

  • Argumentatie
  • Schrijfstijl
  • Structuur en opbouw
  • Onderzoeksvraag formuleren
  • Beginnen met schrijven
  • Maken van planningen
  • Maken van plan van aanpak
  • Feedback docent bespreken

Het Schrijfcentrum bemoeit zich niet met de vakinhoud van jouw schrijfopdracht. Onze tutoren beschikken niet over de vakspecialistische kennis, daarvoor kan je beter contact zoeken met je docent. De schrijftutoren geven dan ook geen inhoudelijke beoordeling: de vraag "Is mijn tekst zo goed?" zullen ze dan ook niet betantwoorden. Ook zullen zij niet optreden als correctoren; zij geven advies over hoe jij je tekst kunt verbeteren. Tot slot zullen onze tutoren geen grammatica- en spellingsregels uitleggen.

Wie zijn wij?

De schrijftutor van het Schrijfcentrum is:

Maak een afspraak

Voor het maken van een afspraak kun je het Aanmeldingsformulier invullen. Van maandag t/m donderdag  worden e-mails in de regel binnen twee werkdagen beantwoord. Tijdens de vakantieperiode zijn we wel beschikbaar, maar werken we met beperkte openingstijden.

Je bent ook altijd welkom om even bij het Schrijfcentrum binnen te lopen tijdens het inloopspreekuur op donderdag van 10.30 tot 12.00 uur in Van Eyckhof 4, 001a.

Begeleiding door het Schrijfcentrum is voor studenten geheel gratis!

Contactgegevens

Locatie: Van Eykchof 4, 001a

Email: schrijfcentrum@hum.leidenuniv.nl
Telefoonnummer: 071 527 5007
Openingstijden: Maandag t/m donderdag. Beperkt open in de vakantieperiodes.