Expertisecentrum Academische Vaardigheden

Het Expertisecentrum Academische Vaardigheden (EAV) verzorgt onderwijs in Academische Vaardigheden binnen diverse BA-programma's. Daarnaast organiseert het EAV een facultair Scriptieseminar voor BA-studenten. Het Schrijfcentrum biedt gratis advies aan studenten die bezig zijn met een academische schrijfopdracht.

Het EAV-team bestaat uit:


Het team is bereikbaar via eav@hum.leidenuniv.nl.

Schrijfcentrum EAV

Bij het Schrijfcentrum EAV kun je terecht voor advies over je academische schrijfopdracht. In een individueel gesprek met een speciaal hiervoor opgeleide medestudent (schrijftutor) kun je overleggen over je onderwerp, opbouw, schrijfstijl en andere zaken met betrekking tot jouw scriptie of werkstuk. Voor verdere informatie zie Schrijfcentrum EAV.


Scriptieseminar

Het Scriptieseminar biedt begeleiding in werkgroepverband bij het schrijven van het derdejaars BA-eindwerkstuk. Voor verdere informatie zie Scriptieseminar.

Onderwijs Academische Vaardigheden

Het EAV biedt in diverse BA-programma's speciale colleges aan over Academische vaardigheden: algemene studievaardigheden, snel en kritisch lezen, het beoordelen van bronnen, het schrijven van een werkstuk en het houden van mondelinge presentaties. Voor verdere informatie zie Onderwijsprogramma Academische Vaardigheden.