Een korte introductie tot..

Expertisecentrum Academische Vaardigheden

Het Expertisecentrum Academische Vaardigheden (EAV) verzorgt onderwijs in Academische Vaardigheden binnen diverse BA-programma's. Daarnaast organiseert het EAV een facultair Scriptieseminar voor BA-studenten. Het Schrijfcentrum biedt gratis advies aan studenten die bezig zijn met een academische schrijfopdracht.


Schrijftips van het Schrijfcentrum EAV

Schrijftip #8: Pauzeer!

Als je vastloopt tijdens het schrijven, neem dan even pauze en ga iets doen waar je geen denkkracht bij nodig hebt. Ga bijvoorbeeld wandelen, douchen of slapen. Hierdoor krijgen je hersenen de gelegenheid om informatie te verwerken en voordat je het weet, krijg je nieuwe inspiratie.


Schrijftip #7: Structuur van je paper

Bij het schrijven van een academische tekst is het altijd belangrijk om een duidelijke structuur te hebben. Dit helpt niet alleen de lezer om je argumenten beter te begrijpen, het helpt ook om een overtuigender betoog te schrijven.


Schrijftip #6: Zorg voor goede argumentatie

Als je een academische tekst schrijft, dan wil je de lezer overtuigen van jouw onderzoeksbevindingen. Hiervoor moet je onderzoek voldoen aan wetenschappelijke criteria, zoals bijvoorbeeld een inbedding in de huidige literatuur en goed bronnengebruik. Maar ook een sterk betoog is van essentieel belang om de lezer te overtuigen.