Inschrijven voor de minor Journalistiek en Nieuwe Media (PraktijkStudie)

Wanneer mag ik beginnen met de minor Journalistiek en Nieuwe Media (PraktijkStudie) en hoe kan ik me inschrijven?

Leidse studenten

Afhankelijk van je hoofdstudie kun je in het tweede of derde studiejaar beginnen met de minor Journalistiek en Nieuwe Media (PraktijkStudie). Om te kunnen starten moet je minimaal het Bindend Studie Advies (45 ects) hebben behaald.

Meld je aan via uSis. Dit is mogelijk vanaf 1 mei 2015 tot medio augustus 2015. Wees er snel bij, want bij Journalistiek en Nieuwe Media geldt een beperkte inschrijving van 90 studenten. Heb je problemen met het inschrijven via uSis, neem dan contact op met het Studiepunt Geesteswetenschappen.


Toelating studenten van elders en andere geïnteresseerden

Voor studenten van buiten de Leidse Universiteit is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar bij de minor Journalistiek en Nieuwe Media (PraktijkStudie). Studeer je niet aan de Leidse universiteit en heb je interesse, dan moet je solliciteren naar een plaats. Een sollicitatie bestaat uit:

  1. Een sollicitatiebrief waarin je je affiniteit met journalistiek en je motivatie voor deze minor beschrijft
  2. Minimaal twee teksten die je zelf geschreven hebt: een artikel, interview, nota of kleine scriptie, bijvoorbeeld in het kader van de studie gemaakt

Stuur je sollicitatie uiterlijk 1 juni 2016 om 12.00 uur naar de onderwijsadministratie van Journalistiek en Nieuwe Media.  Je ontvangt een bevestiging en eventueel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek in de laatste week van juni. Uiterlijk begin juli 2016 krijg je te horen of je bent toegelaten.

Inschrijving studenten van elders en andere geïnteresseerden

Ben je na je sollicitatie aangenomen, schrijf je dan zo snel mogelijk in.  

Studenten van elders
Sta je ingeschreven bij een andere universiteit in Nederland, dan kun je je kosteloos inschrijven als gaststudent. Je krijgt dan een Leids studentnummer.
Schrijf je direct in nadat je gehoord hebt dat je een plaats bij Journalistiek en Nieuwe Media hebt bemachtigd. ls je inschrijving ruim vóór het begin van het nieuwe studiejaar rond, dan heb je tijdig toegang tot Blackboard, uSis en andere faciliteiten. Op het moment dat je tentamen doet en niet ingeschreven staat, kan je cijfer niet geregistreerd worden. 

  1. Vul het inschrijfformulier voor gaststudenten in.
  2. Zorg ervoor dat dit formulier ondertekend wordt door de studiecoördinator van je hoofdvakstudie. De studiecoördinator geeft je zo toestemming om dit keuzevak/bijvak te volgen
  3. Het formulier moet tevens ondertekend worden door de coördinator van de minor. Je kunt het opsturen of langsbrengen bij de onderwijsadministratie
  4. Je hebt een bewijs van betaling van je hoofdvakstudie nodig. Let op: je collegekaart is niet voldoende. Een betalingsbewijs kun je opvragen bij de balie Studentenzaken van je eigen universiteit

Overige geïnteresseerden  

Sta je niet ingeschreven bij een andere universiteit of hogeschool, dan moet je je inschrijven als contractstudent. Bij het Studiepunt Geesteswetenschappen vind je informatie over contractonderwijs.

Schrijf je direct in nadat je gehoord hebt dat je een plaats bij Journalistiek en Nieuwe Media hebt bemachtigd. ls je inschrijving ruim vóór het begin van het nieuwe studiejaar rond, dan heb je tijdig toegang tot Blackboard, uSis en andere faciliteiten. Op het moment dat je tentamen doet en niet ingeschreven staat, kan je cijfer niet geregistreerd worden.  

Inschrijving en toelating masterspecialisatie Journalistiek en Nieuwe Media

Als je geïnteresseerd bent in de masterspecialisatie Journalistiek en Nieuwe Media (specialisatie van de master Media Studies), geldt voor jou een andere toelatingsprocedure.

Laatst Gewijzigd: 15-12-2015