Actueel

8 april 2017: Workshops voor middelbare scholieren

Op zaterdag 8 april is er een dag met workshops over het Oude Egypte, Mesopotamië en Israël in het Rijksmuseum van Oudheden. Daar kunnen ook de Griekse wastabletten van het Leids Papyrologisch Instituut worden ontcijferd! Gratis toegang voor middelbare scholieren.


NWO-subsidie voor internationaal project 'Text in Context' (2017-2019)

Cisca Hoogendijk heeft van NWO de subsidie 'Internationalisering in de Geestes-wetenschappen' toegekend gekregen voor het project 'Text in Context: Recontextualising the papyri from Roman Soknopaiou Nesos / Dime (Fayyum, Egypt)'. Onderzoekers van de Leidse Universiteit zullen in dit project samenwerken met collega's van de Universiteiten van Michigan en Salento.


Januari 2016: Schenking ostraca

De collectie van de Stichting 'Het Leids Papyrologisch Instituut' is verrijkt met 20 Demotische ostraca, 1 Grieks ostracon en het loden tabletje met de Griekse liefdesbetovering dat zich al langer als bruikleen in de collectie bevond. Tijdens de Papyrologendag vond de plechtige overdracht plaats. De schenkers zijn Rob en Cocky Demarée uit Oegstgeest.


Online papyrustentoonstelling

Op 10 januari 2015 is tijdens de 46ste Papyrologendag de virtuele tentoonstelling geopend: 'TEKSTEN VAN TOEN - Hoogtepunten uit de papyruscollectie van het Leids Papyrologisch Instituut'.