Over het onderwijs

Rabat-semester NIMAR van start

Op 1 februari 2016 is bij het Nederlands Instituut in Marokko (NIMAR) het Rabat-semester voor de nieuwe lichting studenten Arabisch (Midden-Oostenstudies) van start gegaan. Tijdens dit semester gaan studenten intensief aan de slag met Modern Standaard Arabisch, Marokkaans Arabisch en Berbertalen en -cultuur in de Marokkaanse hoofdstad Rabat.


Welke richting geef jij aan je Bachelor?

Ga je voor verbreding of verdieping? Een minor Journalistiek en Nieuwe Media of een stage bij de Verenigde Naties in Panama? Ontdek alle keuzemogelijkheden in je derde jaar op de minorenmarkt Geesteswetenschappen op dinsdag 4 april!


Deze week: studiekiezers op Proefstuderen & Experience Day

Op 27 november organiseert de Faculteit Geesteswetenschappen Proefstuderen voor studiekiezers uit 5 of 6 VWO die een beter beeld van de opleiding willen krijgen. Op 28 november vindt eenzelfde evenement plaats onder de naam Experience Day bij International Studies in Den Haag. In totaal worden er zo’n 600 scholieren verwacht voor de twee evenementen.


'De Onderwijsprijs winnen was een ongelofelijke eer'

Docent Engels Mili Garbovšek won de Onderwijsprijs 2015. Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt aan de meest inspirerende docent van de faculteit. Gabrovšek’s ouders zijn beiden docent, dus gevoel voor lesgeven komt haar niet van een vreemde. Toch zag ze de winst niet aankomen. 'Ik had niet verwacht te winnen, maar het was een ongelofelijke eer om de prijs in ontvangst te mogen nemen. Een prachtige herinnering.'


Kom naar de Open Dag op 17 oktober!

Tijdens de Open Dag maak je kennis met alle bacheloropleidingen van de Universiteit Leiden. Een uitstekende dag om je te oriënteren op meerdere opleidingen. Bezoek de opleidingspresentaties, kom langs bij de informatiemarkt en stel al je vragen over jouw toekomst na je studie in het Arbeidsmarktcafé!


Leidse Geesteswetenschappen stijgen 9 plaatsen in QS Rankings

In de jaarlijkse QS World University Rankings is de faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Leiden dit jaar 9 plaatsen gestegen. In de lijst met beste faculteiten ter wereld staan de Leidse Geesteswetenschappen dit jaar op plaats 40. De Universiteit Leiden neemt de 95e plek in van beste universiteiten ter wereld.


Griekse en Latijnse taal en cultuur 'topopleiding' volgens Keuzegids

De Keuzegids Universiteiten 2014 heeft de opleiding Griekse en Latijnse taal en cultuur het keurmerk 'topopleiding' gegeven en zij is daarmee de beste opleiding Grieks en Latijn in Nederland. Vijf andere opleidingen van de Faculteit der Geesteswetenschappen zijn beoordeelt als 'beste opleiding' op het vakgebied.


MOOCs nu met extra certificaat en verdieping

Waardering voor MOOCs - Massive Open Online Courses - is een hot item. Deelnemers die een MOOC succesvol afronden willen dat hun certificaat waarde heeft. Coursera verstrekt nu geverifieerde certificaten. Leiden is de eerste universiteit in Nederland die deze mogelijkheid biedt.


Geesteswetenschappen in Leiden

De faculteit der Geesteswetenschappen is rijk aan expertises op het terrein van onder meer filosofie, godsdienstwetenschappen, (kunst)geschiedenis, letterkunde, taalkunde en regiostudies van vrijwel de gehele wereld.


Docent Hebreeuws Martin Baasten wint LSr-Onderwijsprijs 2013

‘Deze docent wil zijn studenten uitdagen en zorgt ervoor dat alle studenten de stof begrijpen’, aldus Christel de Lange, voorzitter van de Leidse Studentenraad. Docent Hebreeuws Martin Baasten is de winnaar van de LSr-Onderwijsprijs 2013, de prijs voor de beste docent van het jaar. De Lange, tevens juryvoorzitter, maakt de winnaar bekend tijdens de dies natalis op 8 februari.


Meer weten over Masteropleidingen?

Twee maal per jaar organiseert de Faculteit der Geesteswetenschappen een Masterdag, waarop alle Master of Arts programma’s van de Universiteit Leiden zich presenteren. Kom langs, stel je vragen en ontdek de mogelijkheden van een MA in Leiden.


Bacheloropleiding International Studies

De Engelstalige bacheloropleiding International Studies is in september 2012 in Den Haag van start gegaan. Het is de eerste en enige opleiding in Nederland waarin je wereldregio's in samenhang bestudeert, ze met elkaar leert vergelijken en een vreemde taal leert.