Actueel

Bèta zijn met taal | terugblikken op Taalkunde Olympiade 2013

In de pauze van de Taalkunde Olympiade horen twee docenten Nederlands hun scholieren uit over de vragen. “Eigenlijk zou ik ook wel willen meedoen”, zegt mw. G.E. Brussé-Dekker enthousiast. Zij wilde eens ‘wat anders doen’ in haar lessen Nederlands en vond op internet de Taalkunde Olympiade. Samen met haar collega’s van het Guido de Brès uit Rotterdam stoomde zij dertien bovenbouwleerlingen klaar voor de Olympiade.


Uitslag twaalfde Taalkunde Olympiade

De uitslag van de twaalfde Taalkunde Olympiade is bekend. Op zaterdag 10 maart vond de prijsuitreiking plaats. Opvallend is dat niet minder dan vijf deelnemers op een gedeelde vierde plaats eindigden.


Taalkunde Olympiade 2012: een terugblik.

Vanuit het hele land zijn scholieren uit 4, 5 en 6 vwo op zaterdag 11 februari naar Leiden gekomen om zich te wagen aan de pittige opdrachten die door studenten en docenten van de Universiteit zijn voorbereid.


Nederlandse deelname aan de International Linguistics Olympiad

Vier Nederlandse deelnemers aan de elfde Taalkunde Olympiade mochten dankzij hun bijzondere prestaties meedoen aan de negende International Linguistics Olympiad in Pittsburgh, de Verenigde Staten. Koen van Asseldonk, winnaar van de Olympiade, deed verslag van zijn ervaringen en prestaties tijdens dit prachtige evenement.


Uitslag olympiade 2011

De uitslag van de elfde Taalkunde Olympiade is bekend, de olympiade werd dit jaar gewonnen door Koen van Asseldonk. Een overzicht van alle scores is te vinden in dit document.


Nog meer oefenen?

Ter ere van 10 jaar Taalkunde Olympiade is in 2010 Van Sanskriet tot Spijkerschrift verschenen. In dit boekje zijn de opgaven van de afgelopen 10 jaar Taalkunde Olympiade gebundeld.