Loopbaanadvies

Heb je specifieke vragen over arbeidsmarkt en solliciteren? Bespreek je individuele wensen en voorkeuren met de loopbaanadviseur.

Loopbaanadvies

Heb je specifieke vragen, maak dan een afspraak voor een loopbaangesprek. Een gesprek duurt een half uur en is toegankelijk voor studenten en alumni tot een half jaar na de afstudeerdatum. Zie hier voor spreekuurtijden van de loopbaanadviseur.

Heb je algemene vragen over solliciteren schrijf je dan in voor een van onze workshops of cursussen. Zie voor workshops en cursussen onze activiteitenagenda.


Loopbaantest

Als je nog geen idee hebt in wat voor soort functie je wilt werken, kun je de loopbaantest doen. Na het invullen van de vragenlijst, ontvang je een uitgebreide rapportage met analyse van je profiel. Deze rapportage wordt nabesproken met de loopbaanadviseur. Je profiel wordt vanuit drie invalshoeken bepaald: je interesses, je daadwerkelijke dagelijkse gedrag en je werkwaarden. Op basis hiervan wordt besproken welke werkomgeving/functies bij jou zouden kunnen passen.

De test maak je thuis en duurt ongeveer een kwartier. De nabespreking met de loopbaanadviseur duurt ongeveer 45 minuten. Het maken van de test en het advies van de loopbaanadviseur is gratis voor studenten Geesteswetenschappen en alumni (tot een half jaar na de afstudeerdatum).


Brief en CV check

Mail je brief en/of cv naar loopbaanservice@hum.leidenuniv.nl en ontvang je brief en/of cv nagekeken door de loopbaanadviseur weer terug. Het liefst ontvangen wij een brief die je daadwerkelijk wilt gaan versturen. Houd er rekening mee dat het enkele dagen kan duren. Lees vooraf de korte handleiding cv maken 

Twee voorbeelden:
Voorbeeld cv 1
Voorbeeld cv 2


Contact

Bel voor een afspraak met het secretariaat.

Laatst Gewijzigd: 09-02-2016