Metaal

Tweemaal per jaar verschijnt het tijdschrift Metaal, dat verspreid wordt onder de leden van Siegenbeek en onder studenten en docenten van de Leidse Opleiding Nederlands. Wat speelt er in de opleiding? Wat gebeurt er in het werkveld? Met interviews, recensies, essays en andere berichten houden we u op de hoogte van interessante onderzoeken, publicaties en werkzaamheden van Leidse studenten, docenten en alumni.

Contact
Metaal is een samenwerkingsverband tussen de oude Meta-redactie van de opleiding Nederlands en de alumnivereniging Siegenbeek. De redactie bestaat uit zowel studenten als alumni. De redactie is te bereiken via redactie.metaal@gmail.com.

Naam
In de naam Metaal zit de oude Meta verborgen, een blad met een geschiedenis van bijna 38 jaar. Maar ook kan men in de nieuwe naam de eerste twee letters van het woord 'alumni' lezen: Meta+al. Eén en één is meer dan twee, want de oplettende lezer ziet ook het woord ‘taal’ opdoemen. En natuurlijk is er de pretentie om iets van de kracht en degelijkheid van metaal uit te stralen. Of wij die pretentie waarmaken? U leest het in Metaal!

Oude nummers van Metaal vindt u hier in pdf-formaat:
Jaargang 1, nummer 1, nummer 2; jaargang 2, nummer 1, nummer 2; jaargang 3, nummer 1, nummer 2; jaargang 4, nummer 1, nummer 2; jaargang 5, nummer 1, nummer 2; jaargang 6, nummer 1, nummer 2; jaargang 7, nummer 1, nummer 2, jaargang 8, nummer 1nummer 2, jaargang 9, nummer 1, nummer 2 met bijlage 1 (Albert van Es) en bijlage 2, (Marijke van der Wal) jaargang 10, nummer 1. nummer 2 met bijlage 1 (Peter van Zonneveld), jaargang 11, nummer 1, nummer 2


 
Laatst Gewijzigd: 14-01-2015