Arabische collectie bibliotheek Vredespaleis

De  Bibliotheek van het Vredespaleis is beroemd om zijn collectie internationaal recht, met materiaal in alle moderne talen. Maar wat weinigen weten is dat er sinds 2011 ook een Arabische collectie wordt opgebouwd. De boeken komen uit twintig landen, van Mauritanië en Marokko tot Egypte en Sudan en van Libanon, Syrië en Irak tot Yemen en Oman. De onderwerpen waarop geselecteerd wordt zijn internationaal publiekrecht, internationaal strafrecht, internationaal privaatrecht, islamitisch recht (bijna 400 titels) en nationaal positief recht van alle landen.

Brede collectie

In de collectie is veel te vinden over mensenrechten, de rechten van de vrouw, het kind en minderheden, vrijheid van godsdienst, slavernij, grenzen, humanitair recht, water, de Nijl, constitutioneel recht, de islamitische staat, kiesrecht, (islamitisch) strafrecht, corruptie, medische ethiek, familierecht, handelsrecht, erfrecht, burgerlijk procesrecht, strafprocesrecht enz., waarbij er vaak sprake is van vergelijkende studies tussen islamitisch en positief recht. Hedendaagse verzamelingen van fatwa’s en rechterlijke uitspraken laten de toepassing van al dit recht zien. Ook zijn er boeken over internationale relaties en in mindere mate geschiedenis en politieke onderwerpen (zoals de Arabische Lente).


Bezoeken

Een mooie reden om het Vredespaleis te bezoeken! De online publiekscatalogus is makkelijk te raadplegen via de website van de Bibliotheek van het Vredespaleis <www.peacepalacelibrary.nl >, waar alle praktische informatie te vinden is over het bezoeken van de bibliotheek en het lenen van boeken.  Let op: een geldig identiteitsbewijs is beslist noodzakelijk voor toegang tot de bibliotheek.

Nadere inlichtingen zijn te verkrijgen bij f.markx@ppl.nl en bij info@ppl.nl

Laatst Gewijzigd: 09-11-2016