Universitaire media

De universiteit publiceert nieuws voor studenten, medewerkers en externe relaties in een aantal universitaire media.

Website

De Universiteit Leiden is trots op haar onderzoek en onderwijs, haar medewerkers en studenten. Daarom wil zij de samenleving graag op de hoogte houden van wat er aan de universiteit gebeurt. Dit gebeurt primair met de universitaire website en de digitale universitaire nieuwsbrief.


Nieuwsbrieven voor:

De digitale universitaire nieuwsbrieven geven een overzicht van het belangrijkste nieuws van de afgleopen periode en verwijzen naar de universitaire website. Er zijn vier versies, afgestemd op verschillende doelgroepen:

Medewerkers
Elke dinsdag versturen we naar ca. 4.000 mailadressen de nieuwsbrief voor medewerkers van de universiteit.
Archief
 
Externe relaties
Meer dan 30.000 alumni, journalisten, samenwerkingspartners en overige belangstellenden krijgen elke dinsdag een nieuwsbrief voor externe relaties.
Aanmelden
Archief
 
Studenten
Ongeveer 19.000 studenten van de Universiteit Leiden krijgen op of rond de 15e van elke maand de nieuwsbrief voor studenten in hun mailbox.
Archief
 
Internationaal publiek
Op of rond de 15e van elke maand gaat de internationale nieuwsbrief naar zo'n 13.000

  • buitenlandse partneruniversiteiten en internationale relaties van de universiteit
  • internationale studenten in Leiden
  • aanstaande studenten
  • internationale medewerkers
Aanmelden
Archief

Universiteit Leiden in het nieuws (digitale knipselkrant)

Meld u aan voor de knipselkrant Universiteit Leiden in het nieuws
De Universiteit Leiden is dagelijks in het nieuws. Wilt u weten wat er over de universiteit, haar onderzoekers en studenten wordt geschreven? Meld u dan aan voor de knipselkrant. Deze dagelijkse digitale krant presenteert overzichtelijk alle artikelen waarin de Universiteit Leiden of één van haar medewerkers of studenten wordt genoemd. 

Aanmelding
Wilt u dit dagelijkse nieuwsoverzicht per mail ontvangen? Meld u zich dan aan. De knipselkrant is alleen te lezen voor medewerkers die zijn verbonden met het netwerk van de Universiteit Leiden, dus op de werkplek, via eduroam, of via de Remote Werkplek omgeving. Geef daarom uw emailadres van de Universiteit Leiden op bij aanmelding. U kunt zich te allen tijde weer afmelden via de afmeldbutton onderaan elke knipselkrant.

Let op. De links in de knipselkrant vervallen na drie maanden. Wilt u een artikel voor eigen gebruik archiveren, maak dan meteen een kopie. 

Vragen?
U kunt contact opnemen met het secretariaat van SC&M: communicatie@leidenuniv.nl.

Redactie

Een universitaire nieuwsredactie verzorgt nieuwsberichten en aankondigingen en publiceert deze op de website en in de nieuwsbrief. Dit gaat in samenwerking met redacteuren bij de faculteiten.

Tips?
Reacties en suggesties voor onderwerpen zijn welkom bij de redactie: nieuws@leidenuniv.nl

Social media

De Universiteit Leiden is actief op verschillende social media:  

Relatiemagazine Leidraad

Medewerkers, alumni en externe relaties ontvangen driemaal per jaar het relatiemagazine Leidraad. Leidraad is ook te downloaden op de website voor alumni.

Universitair weekblad Mare

Mare is het informatie- en opinieblad van de universiteit. Mare bericht wekelijks op journalistieke wijze over ontwikkelingen aan de universiteit en op het gebied van hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek. De redactie bestaat uit professionele journalisten en is onafhankelijk. Het beleid van de redactie wordt achteraf marginaal getoetst door de redactieraad, gevormd door vertegenwoordigers van de universitaire gemeenschap. Dit gebeurt aan de hand van het redactiestatuut waarin de doelstellingen van het weekblad zijn vastgesteld.

Raadpleeg Mare online.

 
Laatst Gewijzigd: 23-03-2017