Oproep: de beste scriptie, het beste artikel en het beste proefschrift over taalkunde

Heb jij het afgelopen jaar een scriptie, artikel of proefschrift beoordeeld? Zaten daar uitstekende kandidaten tussen? Dan vraagt het bestuur van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde je om deze kandidaten voor te dragen.

Prijzen voor jonge onderzoekers

In 2014 heeft de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde nieuwe prijzen in het leven geroepen voor de beste dissertatie, de beste scriptie en het beste artikel op het gebied van de Nederlandse taal- en letterkunde. Deze prijzen, die jaarlijks uitgereikt worden, zijn bedoeld om excellente studenten en onderzoekers van het Nederlands meer kans te geven bij sollicitaties en subisidieaanvragen, bijvoorbeeld bij NWO en FWO. Het gaat dus met nadruk om prijzen voor onderzoek van veelbelovende jonge onderzoekers.

De prijzen worden jaarlijks uitgereikt, afwisselend voor taalkunde dan wel letterkunde. Dit jaar is de taalkunde aan de beurt. De jury bestaat uit prof. Dr. Geert Booij, prof. Dr. Jaap van Marle en prof. Dr. Anneke Neijt. Het bestuur van deze prijzen, bestaande uit Yra van Dijk, Thomas Vaessens en Suzanne Aalberse, vragen docenten om kandidaten voor te dragen voor de beste masterthesis (één per afdeling/opleiding Nederlandse letterkunde, Literatuurwetenschap), het beste artikel (tijdschriftredacties doen een voorstel, één per redactie) en het beste proefschrift (één per afdeling/opleiding Nederlandse letterkunde, Literatuurwetenschap).

De voordrachten kunnen tot 1 april aanstaande worden ingediend via mnl@library.leidenuniv.nl.


Laatst Gewijzigd: 21-03-2017