Events

7-8 May: The Golden Horde in a Global Perspective: Imperial strategies

International conference funded by Asian Modernities and Traditions (AMT), Leiden Global Interactions (LGI) research profile areas, Leiden University Centre for the Study of Islam and Society (LUCIS), Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW), European University at St. Petersburg and TAIF company. The Leiden event is coordinated by Marie Favereau and Gabrielle van den Berg.


News

Donderdag 2 juli 2015 | 33ste RIMO-symposium: Jihad, Islam en Recht. Jihadisme en reacties vanuit het Nederlandse en Belgische recht | Universiteit Leiden

De Vereniging tot bestudering van het Recht van de Islam en het Midden Oosten (Vereniging RIMO), in samenwerking met het Leids Universitair Centrum voor de studie van Islam en Samenleving (LUCIS), organiseert op donderdag 2 juli 2015 haar jaarlijkse symposium met als thema ‘Jihad, Islam en Recht. Jihadisme en reacties vanuit het Nederlandse en Belgische recht’. Locatie: Sterrenwacht, zaal C1.04, Universiteit Leiden.


Publicatie (gereviseerd): Turkije, een moderne geschiedenis | Erik-Jan Zürcher

Op woensdag 13 mei 2015 is de gereviseerde versie van het boek 'Turkije, een moderne geschiedenis' van Erik-Jan Zürcher gepubliceerd. Het boek is nu volledig gereviseerd om de resultaten van het onderzoek van de afgelopen 10 jaar op te nemen. Er is onder andere een nieuw hoofdstuk aan toegevoegd (“Gerechtigheid en Ontwikkeling”) over de jaren 2002-2014.