Overige praktische zaken

LU-Card

De LU-Card staat voor Leiden University Card. Medewerkers kunnen een LU-Card aanvragen en deze gebruiken als universitair legitimatiebewijs, voor toegangscontrole wanneer dat nodig is, en als UBL-lenerspas. Het aanvragen is mogelijk wanneer je account is aangemaakt. Dit kan online of bij een LU-Card-punt (in de UB of de Servicedesk in het Lipsius-gebouw), waar ook meteen een foto kan worden gemaakt. Op de informatiepagina van de LU-card kun je de procedure nalezen.
Om parkeerrechten op de kaart te laten zetten moet je een speciaal formulier invullen, dat je op deze pagina kunt vinden.


Formulieren

Veel van de op deze website genoemde formulieren staan op de LUCAS-homepage in de rechterkolom onder Formulieren.

Visitekaartjes

Een doosje met 125 visitekaartjes à 55 euro kan worden besteld via de website van het Universitair Facilitair Bedrijf (UFB). In het formulier wordt gevraagd om een SAP-nummer. Medewerkers met een NWO-budget wordt verzocht hier hun eigen SAP-nummer in te vullen. Overige medewerkers kunnen contact opnemen met het secretariaat (tel. 2166). Er kan ook een Engelstalig kaartje worden besteld. Voordat de kaartjes gedrukt worden, ontvang je nog een proef ter accordering.

Sleutel voor toegang tot collegezalen/Docenten-etui

Voor medewerkers die voor hun aanstelling toegang tot de collegezalen nodig hebben, wordt meteen bij de aanstelling een (rood) sleutelpasje aangevraagd. Hiermee kan bij de portier een sleutel van de collegezalen worden opgehaald. Als het pasje is verlopen, kan alleen via het secretariaat van het LUCAS een nieuwe worden aangevraagd. Na circa twee dagen kun je het nieuwe pasje ophalen bij de Servicedesk. Hier is voor docenten ook een ‘docenten-etui’ verkrijgbaar, met o.a. whiteboardstiften en een bordenwisser.

Toegang tot werkplek buiten kantooruren

Wil je ’s avonds of in het weekend toegang tot je werkplek, dan kan het secretariaat een formulier voor je invullen voor het verkrijgen van een sleutelpasje. Naast de personalia moeten daarop ook je kamernummer, telefoonnummers van je kamer en je mobiele of huistelefoon worden vermeld. Enkele dagen later kun je het pasje afhalen bij de Servicedesk in het Lipsius-gebouw (tel. 2400).
Dit pasje kun je bij de Servicedesk omruilen voor de sleutel van het betreffende gebouw. De sleutel moet elke dag uiterlijk om 23.00 uur (op zondag om 20.00 uur) weer teruggebracht zijn.

Kantoorartikelen

Alle benodigde kantoorartikelen zijn bij het secretariaat van het LUCAS verkrijgbaar. Wat niet voorradig is, kan snel worden besteld.

Telefoonzaken

Voor telefoonzaken van technische aard:
contactpersoon is Els Vijfvinkel, tel.: (071 527) 3198, e-mail: e.vijfvinkel@ufb.leidenuniv.nl.

- Voor nummers buiten de universiteit moet eerst een '0' worden ingetoetst. Dit geldt ook voor faxen.
- Bellen naar het buitenland gaat via de telefoondienst: bel 99 of 2727.
- Bij het secretariaat van het LUCAS is een fax beschikbaar. Het nummer is (071 527) 2961.

Laatst Gewijzigd: 11-06-2015