Dag van de Meertaligheid

De Dag van de Meertaligheid is de gelegenheid kennis te maken met EP-personeel, in het bijzonder met tolken en vertalers die achter de schermen werken om meertaligheid werkelijkheid te maken. Zaterdag 30 september in Brussel.

Op zaterdag 30 september krijgen bezoekers de gelegenheid om te zien wat er allemaal bij komt kijken om in alle 24 talen van de Europese Unie te werken. Op deze Dag van de Meertaligheid nodigt het Europees Parlement bezoekers uit om kennis te maken met tolken en vertalers, een kijkje te nemen in de grote vergaderzaal en meer te weten te komen over het gebruik van talen via spelletjes, workshops en demonstraties.

Studenten kunnen hier deelnemen aan een reeks activiteiten, waaronder informatiesessies over tolken en vertalen in het EP, en krijgen de kans het tolken in een cabine zelf uit te proberen onder begeleiding van een EP-tolk. Bovendien kunnen er vier praktijkgerichte vertaalworkshops worden bijgewoond: om 11.00 en 14.00 uur in het Frans en om 12.30 en 15.30 uur in het Nederlands. Studenten kunnen zich bij aankomst voor deze workshops inschrijven.

Het volledige programma voor de dag vindt u hier.