Cursussen en workshops

De Studenten Loopbaan Service Geesteswetenschappen verzorgt cursussen en workshops die je helpen bij het oriënteren op de arbeidsmarkt en het vinden van een baan.

Hoe ziet de arbeidsmarkt voor studenten geesteswetenschappen eruit? Welke baan ambieer je zelf? Weet je wat je wilt? Leer dan alles over hét cv, dé brief en hét gesprek. De Studenten Loopbaan Service Geesteswetenschappen verzorgt cursussen en workshops die je helpen bij het oriënteren op de arbeidsmarkt en het vinden van een baan. Je kunt de workshops zowel afzonderlijk of in een reeks van vier volgen.


Workshop hoe vind je een baan?

Hoe ga je op zoek naar een baan? Waar vind je vacatures? Van welke netwerken kun je gebruik maken? Ontdek de strategie die bij jou past.

1 bijeenkomst
Kijk hier voor aanmelden/inschrijven.

Workshop Inzicht in je vaardigheden

De workshop is bedoeld voor: studenten en alumni tot een half jaar na afstuderen die hun eigen kennis en vaardigheden willen onderzoeken.
Tip: doe ook de workshop Sollicitatiegesprek en oefen je vaardigheden in de praktijk

Persoonlijk profiel
Over welke (academische) vaardigheden beschik je? Welke kennis heb je in huis? Wat kun je nu eigenlijk met een diploma in de Geesteswetenschappen? Met behulp van diverse vragenlijsten kun je jouw wensen en capaciteiten vorm geven. Je leert om je eigen kwaliteiten te benoemen en om jezelf zo goed mogelijk te presenteren bij werkgevers
Opdracht voorafgaand aan de workshop: vul vragenlijsten uit de reader "Persoonlijk Profiel" in en neem deze mee. (huiswerk ongeveer 2 uur)

1 bijeenkomst
Kijk hier voor aanmelden/inschrijven.

Workshop CV en Brief

Leer succesvol variëren met cv en brief. Hoe ziet een goed cv eruit? Wat kun je wel en niet vermelden? Een belangrijke voorwaarde om succesvol te solliciteren is een goede brief.  Je krijgt tips en aanwijzingen om jezelf op papier zo goed mogelijk te presenteren.  Je leert over de verschillen van een open- of gerichte sollicitatiebrief en solliciteren per e-mail of via internetsites. Je oefent het schrijven van een cv en sollicitatiebrief. Deze wordt door de loopbaanadviseur nagekeken je ontvangt persoonlijk advies. 

1 bijeenkomst
Kijk hier voor aanmelden/inschrijven.      

Workshop Sollicitatiegesprek

De workshop is bedoeld voor: studenten en alumni tot een half jaar na afstuderen die een keer een sollicitatatiegesprek willen oefenen met een professionele recruiter (van bijvoorbeeld ministerie van Buitenlandse Zaken, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en NS)
Tip: voor deze workshop is het aan te raden eerst de workshop Inzicht in je vaardigheden te doen.
 
Hetsollicitatiegesprek
Wat zeg je tijdens een gesprek, begin je direct over salaris en arbeidsvoorwaarden, wat doe je aan? Wil je direct het diepe in? Tijdens deze bijeenkomst komen professionele recruiters uit het bedrijfsleven om met jou een "proef"sollicitatie te oefenen en al je vragen te beantwoorden.
Opdracht voorafgaand aan de workshop: lever een sollicitatiebrief en cv in, ter voorbereiding op het sollicitatiegesprek en bereid je alvast voor met deze weblecture 

1 bijeenkomst, 5,00 euro (inclusief cursusmateriaal)
Kijk hier voor aanmelden/inschrijven.

Workshop LinkedIn

Online visitekaartje, netwerken, zoeken naar werk, achtergrond bij je CV.

LinkedIn kan op meerdere manieren bijdragen aan je loopbaan. In deze workshop krijg je tips over de het gebruiken van LinkedIn en ga je direct praktisch aan de slag met je LinkedIn-profiel. We zullen het hebben over het zoeken van een baan, etiquette op LinkedIn, recruiters, contacten leggen, inzet van groepen, de layout én inhoud van je profiel.   De workshop heeft het karakter van een beginnersbijeenkomst.

Deze workshop is bedoeld voor 1) studenten die nog geen LinkedIn-profiel hebben maar er wel een willen aanmaken 2) Studenten die wel een profiel hebben maar eigenlijk niet zo goed weten wat ze er mee moeten 3) studenten die meer uit hun LinkedIn-account willen halen.  

Voorbereiding op de workshop: maak alvast een LinkedIn profiel aan en neem je inlogcodes mee naar de workshop. Tijdens de bijeenkomst ga je zelf actief aan de slag.

1 bijeenkomst, 5,00 euro (inclusief cursusmateriaal)
Kijk hier voor aanmelden/inschrijven.

Readers

Alle workshops/cursussen zijn inclusief readers. Deze zijn hier te downloaden.

Cursusdocent

Loes Nordlohne studeerde Sociale & Organisatiepsychologie in Leiden. Daarna werkte zij als personeelsadviseur bij organisaties als Euro Motorcycles Group N.V. (Safe Motors) en de Nederlandse Spoorwegen.
Sinds 2002 is zij loopbaanadviseur bij de Studenten Loopbaan Service Geesteswetenschappen en adviseert zij studenten over hun arbeidsmarktmogelijkheden.


Voorlichtingsbijeenkomsten

De Studenten Loopbaan Service organiseert ook allerlei voorlichtingsbijeenkomsten ter oriëntatie op je loopbaan. Kijk in onze agenda voor alle activiteiten.