Stageplaatsen Ministerie van Buitenlandse Zaken

Deze stage is geschikt voor BA3 en MA studenten. Nederlandstalig.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zal in 2017 naar een nieuw gebouw verhuizen. Om aan de eisen die het nieuwe gebouw, de nieuwe vormen van werken (Het Nieuwe Werken) en veranderende tijden te kunnen beantwoorden heeft de afdeling Kunstzaken van het ministerie besloten de kunst die op het ministerie hangt te beschrijven, inventariseren en fotograferen. De werken zullen tegelijkertijd worden gewaardeerd, waardoor na afronding kan worden besloten welke werken afgestoten kunnen gaan worden. Deze kunst is voor een klein deel wel gedocumenteerd, het grootste gedeelte, in de afgelopen vijf decennia gegroeid als een wat ongecontroleerde collectie, is dat niet. Het betreft circa 1500 tot 2000 kunstwerken die door het gehele departement verspreid hangen en staan.


Stagebeschrijving

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken zoekt voor deze “klus” circa vier stagiaires die de stage willen doen tussen september/oktober 2013 en april 2014.

Belangstellen moeten beschikken over kunsthistorische kennis, bij voorkeur van de naoorlogse Nederlandse beeldende kunst en de diverse technieken, kennis van en omgang met museale registratiecomputersystemen zoals Adlib, zorgvuldigheid en een zekere mate van vasthoudendheid de aangevangen werkzaamheden te voltooien. De stagiaires krijgen een bruto-vergoeding van € 550,- per maand.

Interesse of vragen?

Neem contact op met:

Monique Ruhe
Afdeling Kunstzaken
Ministerie van Buitenlandse Zaken
Telefoon: 070-3487699

Laatst Gewijzigd: 13-06-2013