Studievereniging LVSJK Tanuki

Studeren is blokken, zwoegen en hard werken. Maar ook: feesten, gezelligheid en vrienden voor het leven maken. Je bij een studievereniging aansluiten is dè manier om mensen binnen je eigen opleiding te leren kennen. Studenten Japanstudies en Koreastudies kunnen daarvoor sinds 1982 terecht bij studievereniging LVSJK Tanuki. 

Activiteiten

" alt="" />

Tanuki is één van de meest actieve studieverenigingen die de universiteit Leiden kent en vindt dat serieus studeren en gezelligheid prima samen kunnen gaan. We organiseren daarom niet alleen excursies, lezingen en informatieavonden, maar ook het jaarlijkse eerstejaarskamp, voetbalwedstrijden, borrels, feesten en filmavondjes. Dat gezegd hebbende: niets moet, alles mag! Als lid van een studievereniging ken je geen enkele verplichting. Je bepaalt zelf hoe actief je bent in de vereniging, een vrijheid die je bij de meeste studentenverenigingen niet zult vinden.

We vinden het verder heel belangrijk dat onze leden kennis maken met studenten en professoren uit Japan en Korea. Zodoende organiseren we elk jaar verschillende uitwisselingsactiviteiten.

Tanuki is er niet alleen voor studenten, maar fungeert daarnaast als aanknopingspunt voor iedereen die iets over Japan of Korea te weten wil komen. Zo kunnen ook Japanners en Koreanen die graag in contact willen komen met Nederlanders bij Tanuki terecht.


TaTanukiKi

Tanuki heeft een eigen blad voor en door leden, de zogenaamde TaTanukiKi. Hierin vind je niet alleen een overzicht van de activiteiten van de studievereniging, maar ook serieuze artikelen over de Japanse en Koreaanse cultuur, leuke verhalen, verslagen van leden in het buitenland, lekkere recepten, (foto)strips en recensies van films, games en anime. Leden kunnen zelf ook brieven en artikelen insturen.

Als lid krijg je de TaTanukiKi elk semester in print, maar hij is uiteraard ook terug te lezen op het internet. Op deze pagina zijn verschillende uitgaven digitaal te bekijken.


Bestuur 2012 - 2013

Het bestuur van Tanuki verwelkomt je graag op één van onze activiteiten!

  • Praeses: Robert Beers

  • Ab-Actis: Annet Zwart

  • Quaestor: Mario Keijlard

  • Hoofdredacteur TaTanukiKi: Carmen Loh

  • Webmaster: Nikki Doorn

  • Assessor: Jan-Willem Slingerland


Meer informatie

Voor alles over Tanuki kun je terecht op www.tanuki.nl. Hier vind je informatie over de vereniging, onze agenda, foto's van activiteiten en nog veel meer. Ook is Tanuki te vinden en volgen op Twitter en Facebook.

Vragen? Opmerkingen? Suggesties? Je kunt altijd mailen naar bestuur@tanuki.nl.

Laatst Gewijzigd: 10-10-2017