Actueel

Van scriptie tot reisboek: alumnus Casper Luckerhof publiceert 'Een eenzame bruggenbouwer'

Klaar met je scriptie: dan heb je een hekel gekregen aan het onderwerp en val je in een diep zwart gat, toch? Niet per se, bewijst Casper Luckerhof. Met een scriptie over schrijver-indoloog P.A.S. van Limburg Brouwer en diens roman 'Akbar' studeerde hij in 2014 af - maar het onderwerp liet hem niet los. Dus besloot hij zijn onderzoek te vervolgen met een reis naar India, waarover hij nu een boek heeft uitgebracht: 'Een eenzame bruggenbouwer.'


MASTERCLASS Online Radio Producer 3FM/BNN-VARA

Is werken bij de landelijke radio jouw grote droom? Ben jij een crossmediale duizendpoot? En ben jij op zoek naar de ultieme stage per januari/februari? Geef je dan nu op voor deze Radio Masterclass bij BNN-VARA en wie weet word jij de nieuwe stagiair bij o.a. de radioshow van Frank van der Lende !


4 november Masterdag: meld je nu aan!

Heb jij je master al gekozen? Kom 4 november naar de Masterdag en ontdek wat Universiteit Leiden je te bieden heeft. Bezoek de opleidingen van jouw keuze en kom ook langs bij het Arbeidsmarktcafé waar je meer hoort over jouw vooruitzicht op werk.


Nomineer jouw docent voor de Leidse Onderwijsprijs!

Geeft jouw docent het beste onderwijs en maakt hij/zij daarnaast gebruik van innovatief en interactief onderwijs? Nomineer hem / haar dan voor de Leidse Onderwijsprijs van 2017! Niet alleen geeft deze prijs toegang tot de Teachers’ Academy, ook gaat de winnaar naar huis met een beurs van 25.000 euro.


Even voorstellen: Thijs Brocades Zaalberg

Sinds 1 september is Thijs Brocades Zaalberg als UD contemporaine militaire geschiedenis verbonden aan het Instituut voor geschiedenis. Tot voor kort werkte hij bij het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH).


Bezoek het Study Abroad Festival!

Ben jij avontuurlijk aangelegd? Sta je open voor nieuwe culturen? Zin in een ervaring die impact heeft op de rest van je leven én je loopbaan? Kom dan naar het Study Abroad Festival op vrijdag 14 oktober en start jouw buitenlandavontuur!


Elsevier: Vijf opleidingen Geesteswetenschappen in Leiden het beste

De Faculteit der Geesteswetenschappen heeft volgens studenten de beste bacheloropleidingen Geschiedenis en Griekse en Latijnse taal en Cultuur. Ook de masteropleidingen Classics and Ancient Civilisations, Neerlandistiek én North American Studies scoren het hoogst. Dat blijkt uit onderzoek van weekblad Elsevier.


Kom 16 september naar de HSVL Bedrijvendag

Benieuwd waar je terecht kunt komen als aanstormend historicus? Goed nieuws: de HSVL heeft een gratis Bedrijvendag georganiseerd waarop je kennis kunt maken met allerlei arbeidssectoren waarin Geschiedenisalumni werkzaam zijn.


Nominaties Onderwijsprijs bekend

Jaarlijks ontvangt een uitblinkende docent de Facultaire Onderwijsprijs van de Commissie Onderwijs. Tijdens de opening van het academisch jaar op 7 september wordt de prijs uitgereikt. Studenten hebben dit jaar acht kandidaten voorgedragen - dit zijn ze!


Chinese overheid beloont Leonard Blussé met prijs

Emeritus hoogleraar Leonard Blussé, verbonden aan het Instituut voor Geschiedenis, heeft de ‘Special Book Award of China’ gewonnen. De Chinese overheid reikt deze prijs uit aan vertalers, schrijvers en uitgevers die bijdragen aan de bekendheid van China onder niet-Chinezen.


Nieuwe collegereeks over Marokko in Leiden

In september start het keuzevak “De Geschiedenis van Marokko en Marokkanen in Nederland”. De hoorcolleges worden gegeven door dr. Nadia Bouras, gepromoveerd op institutionele en persoonlijke banden tussen Nederland en Marokko, en vinden plaats in Leiden.