Keuzevakken Frans voor niet hoofdvakstudenten

Frankrijk behoort tot de invloedrijkste landen van de Europese Unie en tot de belangrijkste economische mogendheden van de wereld. Het Frans is een taal die door zo’n honderd  miljoen mensen, verspreid over verschillende continenten, wordt gesproken. Ook buiten Frankrijk heeft het in diverse landen de status van officiële taal. De rijke literaire traditie is belangrijk binnen Frankrijk maar heeft ook daarbuiten veel invloed gehad. Genoeg redenen om de taal en cultuur van dit land nader te leren kennen.

Het voltooien van het keuzevakken Frans geeft je een aantal vervolgmogelijkheden. Enerzijds kan je desgewenst doorstromen naar Frans als hoofdvak, anderzijds kan je binnen de Opleiding, naast de tentamens, het zg. DELF – het internationaal erkende diploma Frans vreemde taal – behalen, op B1 of B2 niveau. Deze diploma’s zijn overal in de wereld erkend, dus goed voor je vervolgstudie of stage in Frankrijk of daarbuiten.

Instroomniveau: let op, de vakken zijn niet bestemd voor absolute beginners, maar voor studenten die minimaal 3 jaar Frans op vwo-niveau hebben gehad.

Omvang: m.i.v. 2011-2012 heeft het keuzepakket een individueel karakter gekregen. Het kan bestaan uit een enkel vak of uit een aantal vakken Frans, dit binnen de 30 ECTS die elke bachelorstudent aan de vrije keuzeruimte besteedt. Een samenhangend pakket Frans bestaat in de regel uit minimaal 15, max. 30 ECTS. Let op: de samenstelling van je keuzeruimte moet wel goedgekeurd worden door de examencommissie van je hoofdvak!

Zie de studiegids voor het volledige keuzevakaanbod van Franse taal en cultuur.


Laatst Gewijzigd: 08-06-2015