Actueel

Nu een stage, straks sneller een baan!

Stage lopen bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken? Of liever bij een andere organisatie? In het buitenland? Hoe pak je dat aan? Kom naar de bijeenkomst voor bachelorstudenten op maandag 29 september en hoor het van stage lopende studenten zelf.


Welkom bij het Trefpunt!

Op 8 september openen de deuren van het “Trefpunt” in de vernieuwde koffiekamer van de Matthias de Vrieshof. Bij het trefpunt kun je informeel vragen stellen aan een student-assistent, die hier dagelijks van 12.00-15.00 uur aanwezig is (behalve in de onderwijsvrije periode).


Vacature: schrijftutoren gezocht!

Heb jij affiniteit met schrijven en onderwijsbegeleiding? Dan is deze baan als schrijftutor voor het nieuwe Expertisecentrum Academische Vaardigheden wellicht wat voor jou! Let op: solliciteer vóór 8 september.


Thijs Porck en Karène Sanchez genomineerd voor Onderwijsprijs 2014

De genomineerden voor de facultaire Onderwijsprijs 2014 zijn Thijs Porck MPhil (Engelse taal en cultuur) en dr. Karène Sanchez (Franse taal en cultuur). Tijdens de facultaire openingsborrel op woensdag 3 september as. zal de winnaar worden bekendgemaakt door Arinde Jonker, studentlid van de Commissie Onderwijs en voorzitter van de werkgroep Onderwijsprijs.


Sanne Grootveld nieuwe assessor

Sanne Grootveld is de nieuwe assessor voor het jaar 2014-2015. Per 1 september zal zij de studenten vertegenwoordigen binnen het faculteitsbestuur van Geesteswetenschappen.


‘Van Plato tot Pussy Riot’, wat is muziek?

Is het de taak van de muziek om ons te vermaken, te raken of te verheffen? De Academie der Kunsten start een nieuw keuzevak dat het fenomeen muziek onderzoekt vanuit filosofisch en historisch perspectief. Het vak gaat in september van start en iedereen kan het volgen.


Aanvragen Propedeusediploma

Na het behalen van het laatste studieresultaat voor de propedeuse moet je zelf je propedeusediploma aanvragen door een mail te sturen naar de onderwijsadministratie. Na ontvangst van de aanvraag maakt de secretaresse van de opleiding de cijferlijst en propedeusebul.


Bruggen slaan tussen bestuurders en studenten

Gijs Dreijer (22, net klaar met zijn bachelor Geschiedenis) geeft aan het eind van de zomer het stokje van Assessor in het faculteitsbestuur van Geesteswetenschappen over aan Sanne Grootveld (22, masterstudente Neerlandistiek). Wat haar te wachten staat? “Het verschilt heel erg per week”, zegt Gijs, “maar ook per periode en zelfs per jaar."


Nieuw werkcollege Bachelor eindwerkstuk Franse taal en cultuur

Aanstaande derdejaars opgelet! Volgend studiejaar (2014-2015) gaat het nieuwe college “Bachelor Eindwerkstuk Franse taal en cultuur”  van start. Het is een verplicht werkcollege om het schrijven van het BA-eindwerkstuk zo soepel mogelijk te doen verlopen. Voor nadere informatie zie de studiegids. Het college gaat in september a.s. van start. Het is dus zaak, je deze zomer alvast te oriënteren op een onderwerp.


Wat doet team LIPS voor jou?

Het studiepunt, de loopbaan- en stagebegeleiding en de buitenlandcoördinator zitten sinds kort samen bij de LIPS-balie, begane grond Lipsius. Studenten van de Faculteit der Geesteswetenschappen kunnen hier terecht.


Symposium en interview 'Imaginary Libraries'

Op 19 en 20 juni zal het symposium en interview 'Imaginary Libraries' plaatsvinden. Voor alle docenten en studenten die geïnteresseerd zijn in boeken, hybriditeit en meertaligheid en experimenteel toneel. De toegang is gratis.


Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden te Tunis

De ambassade in Tunis is op zoek naar een stagiaire voor de periode van 3-6 maanden vanaf september 2014. De post biedt studenten die een universitaire opleiding volgen de mogelijkheid om in het kader van hun studie stage te lopen bij de ambassade. Sluitingsdatum is 15 juni.


Ga jij je P halen?

Als je tot nu toe mooie cijfers hebt gehaald, kom je  in aanmerking voor een plaats in het Humanities Lab, het Honours College programma van Geesteswetenschappen. Kom naar de informatiebijeenkomst en zet je volgende stap in het Humanities Lab!