Actueel

Aanslagen in Parijs

Wij zijn geschokt door de aanslagen in Parijs. Wij leven mee met onze collega's in Frankrijk, en wij zijn in gedachten bij het Franse volk.
- Paul J. Smith, namens de Opleiding Franse taal en cultuurVlag halfstok en minuut stilte voor Parijs

Vandaag om 12 uur staan we stil bij de tragische gebeurtenissen in Parijs van afgelopen vrijdag. Namens het faculteitsbestuur wil ik alle collega’s en studenten uitnodigen om samen een minuut stilte in acht te nemen.


Gratis online cursus Taalwetenschap: Miracles of Human Language

Taal is een beetje als een mobiele telefoon. We gebruiken het de hele tijd, maar eigenlijk weten we helemaal niet zo goed hoe het nou precies werkt. Hebben alle mensen taal? Deze en vele andere vragen worden beantwoord door professor Marc van Oostendorp  in de MOOC Miracles of Human Language: an Introduction to Linguistics.


Meld je aan voor de Masterdag 2015

Heb jij je master al gekozen? Kom 6 november naar de Masterdag en ontdek wat Universiteit Leiden je te bieden heeft. Bezoek de opleidingen van jouw keuze en kom ook langs bij het Arbeidsmarktcafé waar je meer hoort over jouw vooruitzicht op werk.


Wat wordt de focus van de faculteit? Kom naar de bijeenkomst

Wat zijn de plannen van de faculteit voor de komende jaren? Het faculteitsbestuur van Geesteswetenschappen heeft, met input van studenten en medewerkers, een meerjarenplan opgesteld. Dit Facultair Strategisch Plan 2016-2021 zal op 14 oktober aan alle medewerkers en studenten worden gepresenteerd. Meld je hier aan voor deze bijeenkomst.


Scriptieseminar voor 3e-jaars Franse taal en cultuur

Op donderdag 1 oktober begint het seminar over het schrijven van de bachelorscriptie. Tijdens deze bijeenkomst krijgen studenten informatie over de bachelorscriptie en wordt er gevraagd naar ideeën over een onderwerp. Zo mogelijk wordt meteen een match gemaakt met een van de docenten als begeleider.


Asian Studies studente Aurelie van ’t Slot nieuwe assessor Humanities

Op 1 september 2015 geeft assessor Sanne Grootveld het stokje door aan Aurelie van ’t Slot (22). Deze masterstudente zal dit academisch jaar als nieuwe assessor van Geesteswetenschappen de belangen van studenten in het faculteitsbestuur gaan behartigen. Wie is Aurelie van ‘t Slot? Even kennismaken met deze ambitieuze Vlaams-Nederlandse studente. “Assessor zijn lijkt me een uitdaging, ik heb er zin in!"


Heb jij je P binnen? Check Humanities Lab!

Als jij je P binnen hebt en nog een extra uitdaging zoekt voor je tweede jaar, check dan Humanities Lab. Humanities Lab is voor alle studenten die meer kunnen en willen naast hun reguliere programma. En je kunt je tot 1 september nog inschrijven om te starten in je tweede jaar!