Actueel

Geef je mening en maak kans op een half jaar collegegeld (t.w.v. € 953)

Februari is Meedenkmaand: de Nationale Studenten Enquête is er weer! We zouden je graag willen vragen de vragenlijst in te vullen vóór 9 maart. Voor de universiteit én voor studenten is dit erg belangrijk, want de resultaten worden gebruikt voor het verbeteren van opleidingen en faciliteiten. Daarnaast kun je zelf door deel te nemen ook nog eens van alles winnen!


Schrijftip #2: zoek de kern!

Is er iets mis met een alinea, maar je weet niet wat? Probeer dan de kernzin aan te wijzen. Dit is de zin die de essentie van de alinea het beste beschrijft. Alle andere zinnen horen verbonden te zijn aan de kernzin en moeten de strekking van de zin onderbouwen.


Schrijf je nu in voor het Humanities Career Event 9 april 2015

Kom ook donderdagmiddag 9 april (collegevrij!) vanaf 12.30 uur naar het Humanities Career Event (Arsenaal). Je maakt kennis met (inter)nationale organisaties en bedrijven. Je ontdekt interessante beroepen en doet handige netwerkcontacten op. Organisaties als de NOS, de Studenten Loopbaan Service, China Ways, De Kleine Consultant en vertaalbureau Wilkens  c.s. geven die dag workshops en presentaties.


30-jarig Saint-Lazare met 8 Femmes op de planken

Docent Franse taal en cultuur Sjef Houppermans is al sinds de oprichting betrokken bij de toneelvereniging van de opleiding, Saint-Lazare . Traditiegetrouw speelt Saint-Lazare elk jaar een oorspronkelijk Frans stuk en treedt daarmee op in binnen- en buitenland. Dit maal staat de vereniging met het beroemde Franse mysterie 8 Femmes op de planken.  Sjef Houppermans zit in de regiestoel.


Schrijftip #1: een goed begin...

Begin je aan onderzoek voor een nieuw werkstuk? Bespreek je ideeën eerst met je docent of een schrijftutor van het Schrijfcentrum EAV! Iemand met een frisse blik kan vaak gemakkelijk knelpunten herkennen en benoemen.


Workshop: Hoe vind je een baan?

Weet jij al wat je wilt na je studie? En hoe vind je deze droombaan?  Leer tijdens deze actuele workshop hoe je vacatures vindt en welke strategie bij jou past. Datum: 12 maart 2015


Nieuwe afstudeerformulieren beschikbaar

Er zijn nieuwe afstudeerformulieren van de bachelor- en de masteropleidingen beschikbaar. Studenten die het bachelordiploma of het masterdiploma wensen te ontvangen, dienen een afstudeerformulier in te leveren bij de onderwijsadministratie van de opleiding met de gevraagde bijlagen.


Vragen? Stel ze aan Fannie bij het Trefpunt

"Ik kan je aanraden een keer naar de nieuwe koffiekamer te komen. Het is een hele mooie, nieuwe en gezellige plek om met je studiegenootjes een kop koffie te drinken, bij te kletsen of om een groepsopdracht door te spreken. Bovendien zit daar het Trefpunt gevestigd, waar je bij mij terecht kunt voor al je vragen!"


Vragen? Stel ze aan Sophie bij het Trefpunt

"In de zes jaar die ik tot nu toe door heb gebracht op de universiteit heb ik er goed de weg leren kennen. Ik kijk er naar uit om mijn kennis te kunnen delen met studenten die nog niet helemaal weten waar zij heen moeten met hun vragen. Samen met mijn collega's ga ik met veel plezier aan de slag bij het Trefpunt!"


Bijeenkomsten BA-eindwerkstuk vanaf dinsdag 23 september

BA-eindwerkstukken worden geschreven in overleg met een begeleider van de opleiding Frans op het gebied van de Franse taalkunde of letterkunde, met dien verstande dat de student zich in het desbetreffende vakgebied heeft bekwaamd door het volgen van een aantal séminaires.


Welkom bij het Trefpunt!

Op 8 september openen de deuren van het “Trefpunt” in de vernieuwde koffiekamer van de Matthias de Vrieshof. Bij het trefpunt kun je informeel vragen stellen aan een student-assistent, die hier dagelijks van 12.00-15.00 uur aanwezig is (behalve in de onderwijsvrije periode).


Aanvragen Propedeusediploma

Na het behalen van het laatste studieresultaat voor de propedeuse moet je zelf je propedeusediploma aanvragen door een mail te sturen naar de onderwijsadministratie. Na ontvangst van de aanvraag maakt de secretaresse van de opleiding de cijferlijst en propedeusebul.


Nieuw werkcollege Bachelor eindwerkstuk Franse taal en cultuur

Aanstaande derdejaars opgelet! Volgend studiejaar (2014-2015) gaat het nieuwe college “Bachelor Eindwerkstuk Franse taal en cultuur”  van start. Het is een verplicht werkcollege om het schrijven van het BA-eindwerkstuk zo soepel mogelijk te doen verlopen. Voor nadere informatie zie de studiegids. Het college gaat in september a.s. van start. Het is dus zaak, je deze zomer alvast te oriënteren op een onderwerp.


Wat doet team LIPS voor jou?

Het studiepunt, de loopbaan- en stagebegeleiding en de buitenlandcoördinator zitten sinds kort samen bij de LIPS-balie, begane grond Lipsius. Studenten van de Faculteit der Geesteswetenschappen kunnen hier terecht.


Drie impromptus opgevoerd door toneelgroep Saint-Lazare

Zoals elk jaar heeft de enthousiaste toneelgroep Saint-Lazare een Franstalige toneelvoorstelling opgevoerd. De keuze ging dit keer naar drie improvisaties uit de bundel Sept Impromptus à loisir van René de Obaldia (1918- ) - een bekende Franse toneelschrijver en lid van de Académie Française - Edouard et Agrippine , Le sacrifice du bourreau en Le d éfunt . Drie korte toneelstukjes dus, boordevol grappige dialogen en smeuïge woordspelingen. 


Alumna Azinat Abubakari wint scriptieprijs

De Scriptieprijs 18e Eeuw gaat dit jaar naar alumna Franse taal en cultuur Azinat Abubakari. Haar helder geschreven scriptie over de wisselwerking tussen gender en ras in Franse literaire werken uit de late achttiende en vroege negentiende eeuw gooide hoge ogen.