Actueel

Bruggen slaan tussen bestuurders en studenten

Gijs Dreijer (22, net klaar met zijn bachelor Geschiedenis) geeft aan het eind van de zomer het stokje van Assessor in het faculteitsbestuur van Geesteswetenschappen over aan Sanne Grootveld (22, masterstudente Neerlandistiek). Wat haar te wachten staat? “Het verschilt heel erg per week”, zegt Gijs, “maar ook per periode en zelfs per jaar."


Nieuw werkcollege Bachelor eindwerkstuk Franse taal en cultuur

Aanstaande derdejaars opgelet! Volgend studiejaar (2014-2015) gaat het nieuwe college “Bachelor Eindwerkstuk Franse taal en cultuur”  van start. Het is een verplicht werkcollege om het schrijven van het BA-eindwerkstuk zo soepel mogelijk te doen verlopen. Voor nadere informatie zie de studiegids. Het college gaat in september a.s. van start. Het is dus zaak, je deze zomer alvast te oriënteren op een onderwerp.


Wat doet team LIPS voor jou?

Het studiepunt, de loopbaan- en stagebegeleiding en de buitenlandcoördinator zitten sinds kort samen bij de LIPS-balie, begane grond Lipsius. Studenten van de Faculteit der Geesteswetenschappen kunnen hier terecht.


Symposium en interview 'Imaginary Libraries'

Op 19 en 20 juni zal het symposium en interview 'Imaginary Libraries' plaatsvinden. Voor alle docenten en studenten die geïnteresseerd zijn in boeken, hybriditeit en meertaligheid en experimenteel toneel. De toegang is gratis.


Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden te Tunis

De ambassade in Tunis is op zoek naar een stagiaire voor de periode van 3-6 maanden vanaf september 2014. De post biedt studenten die een universitaire opleiding volgen de mogelijkheid om in het kader van hun studie stage te lopen bij de ambassade. Sluitingsdatum is 15 juni.


Ga jij je P halen?

Als je tot nu toe mooie cijfers hebt gehaald, kom je  in aanmerking voor een plaats in het Humanities Lab, het Honours College programma van Geesteswetenschappen. Kom naar de informatiebijeenkomst en zet je volgende stap in het Humanities Lab!


Prijsuitreiking fotowedstrijd 'Studeren in het buitenland'

Benieuwd wie de fotowedstrijd gewonnen heeft? Op donderdag 5 juni zal de jury de winnaars van de eerste, tweede en derde prijs bekend maken. Ook zal tijdens de feestelijke uitreiking, die van 16:00 tot 17:00 plaatsvindt bij het LIPS, de winnaar van de publieksprijs - de foto die de meeste stemmen heeft gekregen - onthuld worden. Zit jouw favoriet erbij?


Drie impromptus opgevoerd door toneelgroep Saint-Lazare

Zoals elk jaar heeft de enthousiaste toneelgroep Saint-Lazare een Franstalige toneelvoorstelling opgevoerd. De keuze ging dit keer naar drie improvisaties uit de bundel Sept Impromptus à loisir van René de Obaldia (1918- ) - een bekende Franse toneelschrijver en lid van de Académie Française - Edouard et Agrippine , Le sacrifice du bourreau en Le d éfunt . Drie korte toneelstukjes dus, boordevol grappige dialogen en smeuïge woordspelingen. 


FRANSE KAMER VAN KOOPHANDEL IN NEDERLAND

Ben jij op zoek naar een stage vanaf augustus / september 2014? De Franse Kamer van Koophandel in Nederland is op zoek naar een enthousiaste stagiair(e) die het team wil komen versterken voor een periode van minimaal vijf maanden. Geplaatst op 19 mei 2014.


Workshop: Solliciteren via social media

De meest actuele vacatures vind je via social media. Bovendien kunnen werkgevers jou ook online vinden. Hoe presenteer jij jezelf online? Leer alles over personal branding en stages en banen zoeken via sociale media van online recruitment specialist Femke Dekker. Datum: 15 mei 2014