Actueel

Wat wordt de focus van de faculteit? Kom naar de bijeenkomst

Wat zijn de plannen van de faculteit voor de komende jaren? Het faculteitsbestuur van Geesteswetenschappen heeft, met input van studenten en medewerkers, een meerjarenplan opgesteld. Dit Facultair Strategisch Plan 2016-2021 zal op 14 oktober aan alle medewerkers en studenten worden gepresenteerd. Meld je hier aan voor deze bijeenkomst.


Buitenlandvoorlichting

Een deel van je studie in het buitenland doen? Realiseer deze droom en verbreed je horizon met deze unieke ervaring. Er zijn verschillende mogelijkheden, zoals een studie-uitwisseling of een internationale stage. Datum: 15 oktober 2015.


Scriptieseminar voor 3e-jaars Franse taal en cultuur

Op donderdag 1 oktober begint het seminar over het schrijven van de bachelorscriptie. Tijdens deze bijeenkomst krijgen studenten informatie over de bachelorscriptie en wordt er gevraagd naar ideeën over een onderwerp. Zo mogelijk wordt meteen een match gemaakt met een van de docenten als begeleider.


Asian Studies studente Aurelie van ’t Slot nieuwe assessor Humanities

Op 1 september 2015 geeft assessor Sanne Grootveld het stokje door aan Aurelie van ’t Slot (22). Deze masterstudente zal dit academisch jaar als nieuwe assessor van Geesteswetenschappen de belangen van studenten in het faculteitsbestuur gaan behartigen. Wie is Aurelie van ‘t Slot? Even kennismaken met deze ambitieuze Vlaams-Nederlandse studente. “Assessor zijn lijkt me een uitdaging, ik heb er zin in!"


Heb jij je P binnen? Check Humanities Lab!

Als jij je P binnen hebt en nog een extra uitdaging zoekt voor je tweede jaar, check dan Humanities Lab. Humanities Lab is voor alle studenten die meer kunnen en willen naast hun reguliere programma. En je kunt je tot 1 september nog inschrijven om te starten in je tweede jaar!


Cursus Arbeidsmarktoriëntatie

Wil jij een goed beeld krijgen van de arbeidsmarktmogelijkheden van je opleiding? Wil jij goed voorbereid aan jouw loopbaan beginnen? Volg dan de vierdelige Cursus Arbeidsmarktoriëntatie van de Studenten Loopbaan Service. Start op 28 oktober 2015.


Posterpresentaties van studenten over eigen afstudeeronderzoek

Op 4 juni hebben studenten in de kantine een posterpresentatie gegeven over hun bachelorscripties. Er waren informatieve en kleurrijke posters te zien over uiteenlopende onderwerpen in de letterkunde en cultuurkunde, van het Traité de la tolérance van Voltaire tot aan de romans van Houellebecq.


Franse onderscheiding voor Sjef Houppermans en Isabelle van de Calseyde

Sjef Houppermans en Isabelle van de Calseyde-Hatting hebben een Franse onderscheiding ontvangen voor hun uitzonderlijke verdiensten voor de Franse taal en cultuur. Zij zijn beide “officier de l’ordre national du mérite” geworden, een Franse orde van verdienste. Ze ontvingen de onderscheiding op 2 juni uit handen van de Franse ambassadeur, tijdens een receptie op de Franse ambassadeursresidentie in den Haag.


30-jarig Saint-Lazare met 8 Femmes op de planken

Docent Franse taal en cultuur Sjef Houppermans is al sinds de oprichting betrokken bij de toneelvereniging van de opleiding, Saint-Lazare . Traditiegetrouw speelt Saint-Lazare elk jaar een oorspronkelijk Frans stuk en treedt daarmee op in binnen- en buitenland. Dit maal staat de vereniging met het beroemde Franse mysterie 8 Femmes op de planken.  Sjef Houppermans zit in de regiestoel.


Het belang van vissenkunde

Paul Smith, hoogleraar Franse letterkunde, gaat met een team van promovendi, postdocs en collega’s van Naturalis onderzoeken wat de rol is van de ichtyologie (vissenkunde) in wetenschap, kunst en cultuur vanaf de 16e eeuw. Maar wat heeft vissenkunde met Frans te maken?


Hoe werken jouw keuzes door in je carrière?

Welke keuzes hebben eigenlijk impact op je carrière? En hoe werk je tijdens je studie slim aan de opbouw van je CV, zodat je direct na het afstuderen al nuttige ervaringen en contacten hebt? Je ontdekt het in de animatie ‘Jouw vooruitzicht op werk’.


Drie impromptus opgevoerd door toneelgroep Saint-Lazare

Zoals elk jaar heeft de enthousiaste toneelgroep Saint-Lazare een Franstalige toneelvoorstelling opgevoerd. De keuze ging dit keer naar drie improvisaties uit de bundel Sept Impromptus à loisir van René de Obaldia (1918- ) - een bekende Franse toneelschrijver en lid van de Académie Française - Edouard et Agrippine , Le sacrifice du bourreau en Le d éfunt . Drie korte toneelstukjes dus, boordevol grappige dialogen en smeuïge woordspelingen.