Actueel

Workshop CV & Brief

Je CV en brief zijn de toegang tot jouw droombaan. Leer hoe jij eruit springt tijdens een CV selectie. Datum: 17 februari 2016


Help energie besparen: doe je warme trui aan op 5 februari!

Op 5 februari is het Nationale Warmetruiendag en zet de Universiteit de thermostaat een graadje lager in collegezalen van het Lipsius en het Huizinga om energieverspilling en CO2-uitstoot terug te brengen. Vergeet daarom niet je warme trui mee te nemen! In de week van 8 februari wordt bekendgemaakt wat de Warmetruiendag heeft opgeleverd.


Lezing over Franse cinéma

Liefhebbers van de Franse cinéma let op! Op woensdag 17 februari spreekt dr. Blandine Joret (UvA) over de beroemde Franse filmer André Bazin (in het Engels). De lezing is vrij toegankelijk, je hoeft niet te reserveren.
> Lees verder28 februari: Raymond Queneau Herdenkingsdag

Op 28 februari 2016 vindt de eerste Nederlandse Raymond Queneau herdenkingsdag plaats. Sjef Houppermans geeft een lezing, en vertaler Martin de Haan (oud-student van onze opleiding) geeft een inleiding bij de film Zazie dans le métro .


Wat vind jij van je studie? Vul de NSE in!

De Nationale Studenten Enquête (NSE) is dé kans om je mening te geven over je studie. Je hebt inmiddels een mail ontvangen van de NSE met een directe link naar de enquête: het staat voor je klaar! Én je kunt leuke prijzen winnen…..


Tolk- en Vertaalcongres

Op 11 en 12 maart wordt in Hilversum het Tolk- en Vertaalcongres georganiseerd. Het is bedoeld voor alle tolken, vertalers, studenten, vertegenwoordigers van vertaalbureaus, opleiders en overige organisaties in Nederland en België.


Schrijftip #6: Zorg voor goede argumentatie

Als je een academische tekst schrijft, dan wil je de lezer overtuigen van jouw onderzoeksbevindingen. Hiervoor moet je onderzoek voldoen aan wetenschappelijke criteria, zoals bijvoorbeeld een inbedding in de huidige literatuur en goed bronnengebruik. Maar ook een sterk betoog is van essentieel belang om de lezer te overtuigen.


Aanslagen in Parijs

Wij zijn geschokt door de aanslagen in Parijs. Wij leven mee met onze collega's in Frankrijk, en wij zijn in gedachten bij het Franse volk.
- Paul J. Smith, namens de Opleiding Franse taal en cultuurVlag halfstok en minuut stilte voor Parijs

Vandaag om 12 uur staan we stil bij de tragische gebeurtenissen in Parijs van afgelopen vrijdag. Namens het faculteitsbestuur wil ik alle collega’s en studenten uitnodigen om samen een minuut stilte in acht te nemen.