Actueel

Nieuwe interuniversitaire master over migratie

De Erasmus Universiteit Rotterdam, Universiteit Leiden en de TU Delft hebben het initiatief genomen voor een nieuwe master Governance of Migration and Diversity. Deze interuniversitaire master, die per september 2016 start, richt zich op de vraag hoe beleid, politiek en organisaties omgaan met migratie en diversiteit.


14 juni posterpresentaties eindwerkstukken Frans

Studenten uit alle jaren opgelet! Op dinsdag 14 juni, van 14-16 u, zullen derdejaars studenten hun afstudeerprojecten presenteren a.h.v. posters. Leuk als je vast meer wilt weten over hoe het scriptieschrijven in zijn werk gaat. Gibalaux zorgt voor een high tea!


Kom naar het open spreekuur van het Schrijfcentrum

De sprint naar het einde van het collegejaar is begonnen. Voor sommige vakken moet je misschien nog een werkstuk of essay schrijven. Heb je vragen over het schrijven? Kom dan langs bij het open spreekuur van het Schrijfcentrum ! Het Schrijfcentrum is voor korte vragen geopend op maandag en donderdag van 10:30 tot 12:00. Je kunt dan zonder afspraak langskomen.


Verbreding of verdieping: kies de minor die bij je past

Op dinsdag 12 april vindt de minorenmarkt van de faculteit Geesteswetenschappen plaats. Dit is de perfecte gelegenheid om voor jezelf als student eens goed op een rijtje te zetten wat er op dat gebied allemaal te kiezen valt. Om het nog iets makkelijker te maken, hebben we een aantal coördinatoren gevraagd waarom je voor hun minor zou moeten kiezen.


Herinnering! Enquête onderzoek bachelorrendement

Vorige week heb je een enquête ontvangen. Je zou ons enorm helpen door deze alsnog in te vullen. Dit kan nog tot 7 april; het invullen is hooguit 10 minuten werk. Onder de deelnemers worden 3 Apple iPad mini’s en 10 boekenbonnen ter waarde van €30,- verloot. Door op ‘enquête starten’ te klikken in de mail die je hebt ontvangen, start je je deelname aan dit onderzoek. Hartelijk dank!


Schrijftip #7: Structuur van je paper

Bij het schrijven van een academische tekst is het altijd belangrijk om een duidelijke structuur te hebben. Dit helpt niet alleen de lezer om je argumenten beter te begrijpen, het helpt ook om een overtuigender betoog te schrijven.


Make your next move: kom naar het Humanities Career Event

Wil je goed voorbereid je toekomst tegemoet? Kom dan naar het Humanities Career Event. Op donderdagmiddag 7 april stoom je jezelf klaar voor de arbeidsmarkt. Jelle Brandt Corstius zal met zijn keynote speech de dag openen. Voor maar €5 ben je erbij (inclusief drankjes)!


Jij bepaalt: wie is de beste docent van onze faculteit?

Welke docent binnen de faculteit der Geesteswetenschappen verdient een pluim voor zijn of haar werk? Om goed onderwijs te belonen en de belangrijke rol van de docent zichtbaar te maken, wordt jaarlijks de Facultaire Onderwijsprijs Geesteswetenschappen uitgereikt aan de beste docent van de faculteit. Studieverenigingen, opleidingscommissies en een groep van ten minste drie studenten kunnen een docent voordragen!


Shaken, not stirred: 23 maart faculteitsfeest op Quintus

Op woensdag 23 maart is het allereerste faculteitsfeest, georganiseerd door negen studieverenigingen van Geesteswetenschappen. De verenigingen organiseren samen een mooie, classy avond op de sociëteit van studentenvereniging Quintus. Kaartjes zijn €5 in de voorverkoop en €6 aan de deur. 


Vanaf september 2016: Nieuwe minor in Rabat, Marokko

Ben jij geïnteresseerd in Marokko? Schrijf je dan in voor de gloednieuwe Engelstalige minor ‘Culture and Society in Morocco’ die in september 2016 van start gaat aan het NIMAR-Instituut in Rabat, Marokko! De minor is toegankelijk voor alle studenten met een achtergrond in de geesteswetenschappen en sociale wetenschappen.


11 maart Masterdag: meld je nu aan!

Heb jij je master al gekozen? Kom 11 maart naar de Masterdag en ontdek wat Universiteit Leiden je te bieden heeft. Bezoek de opleidingen van jouw keuze en kom ook langs bij het Arbeidsmarktcafé waar je meer hoort over jouw vooruitzicht op werk.


28 februari: Raymond Queneau Herdenkingsdag

Op 28 februari 2016 vindt de eerste Nederlandse Raymond Queneau herdenkingsdag plaats. Sjef Houppermans geeft een lezing, en vertaler Martin de Haan (oud-student van onze opleiding) geeft een inleiding bij de film Zazie dans le métro .