Bibliotheekdiensten voor alumni en promovendi

Alumni en promovendi van de Universiteit Leiden kunnen na het behalen van hun graad kosteloos gebruik blijven maken van verschillende diensten en faciliteiten van de Universitaire Bibliotheken Leiden.

Lidmaatschap

Met een geldig bibliotheeklidmaatschap én een persoonlijke LU-Card kunt u als alumnus gebruik blijven maken van verschillende diensten en faciliteiten van de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL).

Enige tijd na uw afstuderen of promotie wordt uw studentenaccount automatisch omgezet in een alumni-account. U blijft dezelfde ULCN-inloggegevens, LU-Card en uMailadres gebruiken. Indien u nog geen LU-Card hebt kunt u deze online óf bij één van de balies van de UBL aanvragen.

Alumni afgestudeerd vóór september 2006 kunnen bij één van de balies van de UBL een gratis lidmaatschap en LU-Card verkrijgen op vertoon van een geldig legitimatiebewijs en een bewijs van afstuderen, bijvoorbeeld een kopie van uw bul.


Toegang tot databases

Binnen het universitaire netwerk heeft u, met de bij uw lidmaatschap behorende inloggegevens, toegang tot alle databases in de collectie van de UBL.

Thuistoegang via Leiden Alumni Databases is op dit moment al mogelijk voor de volgende databases:  

  • Academic Search Alumni Edition
  • Art Index (H.W. Wilson)
  • Criminal Justice Abstracts
  • Library Literature & Information Science Index (H.W. Wilson)
  • JSTOR collections: Arts & Sciences I, II, III and VII and Early Journal Content

Zo vindt u Open Access publicaties

Vrienden van de Universitaire Bibliotheken Leiden

Wij nodigen u graag uit om als alumnus of promovendus lid te worden van de Stichting Vrienden van de Universitaire Bibliotheken Leiden. Vrienden worden op de hoogte gehouden van ontwikkelingen bij de bibliotheken en dragen bij aan het behoud, de uitbreiding en het onderhoud van (vooral de bijzondere) collecties. U ontvangt regelmatig uitnodigingen voor lezingen, themabijeenkomsten en tentoonstellingsopeningen.

Heeft u nog vragen?

Uw vragen over de diensten en faciliteiten van de UBL kunt u stellen via het formulier ‘stel een vraag’.

Laatst Gewijzigd: 21-12-2016